четвер, 25 листопада 2010 02:45

"Візьміть тисячу доларів і не подавайте в суд"

17-річна Сніжана Гарбарчук із села Сахнівці Ізяславського району Хмельницької області запевняє, що її побив і намагався зґвалтували її колишній учитель фізики 28-річний Олександр Лисай.

— Це було 7 січня, на Різдво, — каже дівчина. — Я з двоюрідними сестрою і братом пішла на дискотеку в сусіднє село Топірчики. Ми з сестрою вийшли за клуб. Мар'яна пішла в туалет, я чекала. Коли це підходить п'яний Лисай. Давай обнімати, лізти під кофту, чіпав за груди. Запихав руки у штани. Притис до стіни і затулив рукою рота.

На шум прибігла сестра.

— Давай його відтягувати, а він п'яний, матюкався, — каже 18-річна Мар'яна Огороднічук. — Коли ми вирвалися і тікали, кричав, що все одно нас переловить.

Дівчата зайшли до клубу. До Мар'яни підійшов один із родичів Лисая, дав ляпаса. За сестру вступився рідний брат В'ячеслав.

— Тоді чоловік шість дорослих кинули Славка на пол і стали бити ногами, — каже Сніжана. — Я хотіла йому допомогти, але жінка Лисая відштовхала мене. Потім на коридорі підходить Лисай і з розмаху б'є мене в лице. Схопив за коси, ще бив. Відпустив аж тоді, коли його побачила якась старша жінка.

Підлітки втекли додому. Наступного дня у Сніжани діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку і забій м'яких тканин обличчя. Родичі звернулися до міліції, однак там не порушили кримінальну справу. Мовляв, завдані ушкодження — легкі.

— За кілька тижнів прийшли до нас директор школи, де працює Лисай, і участковий, — розповідає 41-річна Марія Огороднічук, тітка Сніжани. — Міліціонер каже: "Візьміть тисячу доларів і не подавайте в суд". Не треба мені їхніх грошей. Дитину треба лікувати.

Сніжана навчається на податківця в місті Кам'янець-Подільський. Олександр Лисай продовжує працювати вчителем фізики в сільській школі. Він позаторік одружився зі своєю ученицею.

— Куди ми не зверталися: міліція, лікарня, прокуратура — всюди одні відмовки, — каже Марія Огороднічук. — Дитину навіть не хотіли класти до лікарні. Лікарка каже: "Не буду лікувати, бо тут судова справа, мене потім тягатимуть". Лисай усе порішав, бо його родич був головою адміністрації нашого району.

— Згідно акту судмедекспертизи в потерпілої виявили легкі тілесні ушкодження, — розповідає старший дільничний інспектор Ізяславського райвідділу міліції Юрій Мізерний, 32 роки.

— А спробу зґвалтування потрібно доводити. Я казав, що все треба вирішити мирно.

Олександра Лисая не покарали, хоча навіть колеги його засуджують.

— Сашко-фізик був напідпитку, — розповідає учитель музики Анатолій Колісняк. Того вечора він проводив дискотеку. — Матюкався, ударив Сніжану. Як педагог повівся неадекватно. Але цього б не сталося, якби був тверезий.

Зараз ви читаєте новину «"Візьміть тисячу доларів і не подавайте в суд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути