Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 01:45

Ветерану війни не віддають грошей

85-річний Ілля Притуляк із села Колодисте Тальнівського району Черкаської області написав листа президенту Вікторові Януковичу. Просить допомогти зняти з ощадної книжки гроші на підведення газу.

— Я ж не чуже прошу, а своє. У мене на книжці лежить більше як 20 тисяч. А хочу хоч на старості газом погрітися. На підведення треба 9 тисяч. Прийшла відповідь із районної та обласної адміністрації. Пишуть, що я маю пенсію 1500 гривень і на День Перемоги отримав 900 гривень. Можуть виділити одноразову допомогу 200 гривень. Але цього не хватить.

Притуляк — ветеран війни, інвалід. Воював на першому Українському фронті, бачив, як встановлювали прапор перемоги над рейхстагом. Після війни 52 роки працював лікарем. Живе сам — дружину і трьох дітей поховав.

У районній адміністрації знають про прохання Притуляка.

— У діда солідна пенсія, — каже 50-річна Наталія Максименко, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення. — Законодавством не передбачене підведення газу ветеранам. А гроші вкладників Ощадбанк ще не розморозив.

Зараз ви читаєте новину «Ветерану війни не віддають грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути