Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2015 07:25

Вероніка Шмілик обпеклася у басейні

— Три тижні вожу доньку по лікарях, загоюємо опіки від хлору. До сих пір є ранка біля носа. Хоч би не залишився шрамик, — говорить львів'янка 41-річна Зоряна Шмілик. 4 грудня з донькою 6-річною Веронікою та матір'ю Ольгою Миколаївною відпочивали в санаторії "Карпати", що в Трускавці на Львівщині.

— О четвертій годині пішли в басейн. Вероніка хлюпалася в дитячому. Через дві години 20 хвилин вийшли. У малої почало червоніти обличчя — на щоках і підборідді з'явилися плями. Плакала і кричала від болю: мама, пече. Це хімічний опік від хлору, якого передозували у воді, — додає Зоряна.

— У медсестри були лише протиалергічні таблетки. Доні вони не допомогли. Люди, які відпочивали в санаторії, принесли холодний кефір. Мастила ним дитину. Сама цілу ніч відчувала, як у мене все пече. На ранок набрала "102".

Жінці повернули 1511 грн. Стільки заплатила за день перебування в санаторії.

— Ставили багато запитань: де я живу, моє місце роботи. Казали, що я їм цирк зробила. Взялися фотографувати Вероніку. Пояснення лікаря мене просто вбило: роблю докази. Бо ви її вдома ошпарите, а потім скажете, що це в нас трапилося. Погрожували, що подадуть на мене до суду за антирекламу готелю. 5 грудня написала скаргу в поліцію, але вона ніде не зареєстрована. У судовій експертизі мені відмовили.

Шмілик звернулася до Львівської обласної прокуратури.

— 11 грудня провели перевірку. Показники хлору — в нормі, — каже заступник генерального директора санаторію "Карпати" Віталій Ясінський. — Воду очищаємо й дезінфікуємо хлором, як у міжнародних спа-центрах. Усе це відбувається комп'ютеризовано. Дати хлору більше чи менше — неможливо. Регулярно беремо аналізи води. Вони завжди у межах норми. Наша медсестра та лікарі "швидкої" стверджують, що в дитини виникла алергія на хлор. За 22 роки існування нашого закладу такий випадок стався вперше.

— Ми здали аналізи на імуноглобулін. Він чітко показав, що у Вероніки нема алергії. На обличчі залишився відбиток від окулярів. Туди хлорована вода не потрапила. Моя дитина від народження професійно плаває. У жодних басейнах такого не було. Лікарі санаторію кажуть — більше ніхто не постраждав. Вони просто бояться казати, — говорить Зоряна Шмілик.

Зараз ви читаєте новину «Вероніка Шмілик обпеклася у басейні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути