пʼятниця, 10 жовтня 2008 07:09

У своїй смерті Назарій Ільків звинуватив школу

Автор: фото: Любомир Маркевич
  Теодозія Ільків плаче на похоронах сина Назарія 3 жовтня в місті Борислав на Львівщині. Жінку тримають син Віталій (ліворуч) та чоловік Ростислав
Теодозія Ільків плаче на похоронах сина Назарія 3 жовтня в місті Борислав на Львівщині. Жінку тримають син Віталій (ліворуч) та чоловік Ростислав

14-річний Назарій Ільків повісився на дереві за півкілометра від дому. Поряд знайшли пачку цигарок. У ній бракувало однієї. В кишені була записка. "У всьому звинувачую свою галіму школу", написав хлопець. Вказав ім"я вчительки математики.

Ільків навчався в 9-А класі загальноосвітньої школи N7 міста Борислав на Львівщині.

— Для нас це шок, — розповідає директор школи 32-річний Олег Луцишин. Розмовляємо в кабінеті завуча. У директорському слідчі допитують однокласників та вчителів Ільківа. — Це був товариський, компанійський хлопчина. Тут працюю рік. За цей час Назарія жодного разу не викликали через негідну поведінку.

— Джентльменом був, — додає класний керівник 9-А класу, вчителька французької мови Віра Симак, 58 років. — Торік ми йшли класом на екскурсію в пожежну частину. Назарій сумку мою взявся нести.

У 9-А навчалося 19 школярів. 30 вересня було сім уроків.

— Того дня вчителька математики зайшла в клас і побачила, що учні бешкетують, — розповідає Симак. — У щоденники написала зауваження. Та на останньому уроці Ільків жартував. Я ще потім сказала: "Назарко — добра дитина. Різне в нього бувало. То 11 балів отримає, а то й одиницю може вхопити". Він так засміявся, аж голову закинув.

Після уроків Назарій пішов додому. Однокласників попередив про самогубство. Шукав шнурок.

— Пацани казали, шо вчителька не тільки зауваження написала. Базарили, що попозорила, — каже Юрій, друг Ільківа. Його бабуся живе поряд Назарієвої. — Що сказала, я не знаю. Наче батька до школи викликала. А Назар тата боявся, бо той карав за провини.

Ростислав Ільків, батько хлопця, працює будівельником у місті. Мати Теодозія — у банку міста Трускавець, за 20 км від Борислава. Старший брат, 24-річний Віталій — охоронець.

— Чоловік подзвонив мені десь у шість вечора, — згадує Теодозія Ільків. — Сказав, що син не повернувся зі школи. У мене якесь погане передчуття з"явилося. Спочатку шукали по вулиці. Думали, син боїться додому вертатися. Потім звернулися в міліцію.

— Ніхто йому поганого слова не казав, за 14 років ніхто пальцем не рушив, — голосить мати. — Нас тепер оббрехали, ніби його батько бив. Не знаю, хто винен у смерті Назарчика. Прошу тих вчителів — моліться за душу мого синочка. Більше мені нічого не треба.

3 жовтня Назарія поховали в закритій труні. Попрощатися з підлітком прийшла вчителька математики.

— Місцеві священики відмовилися ховати. Баптисти хоронили, — каже жінка, яка торгує соняшниковим насінням неподалік школи.

Зараз ви читаєте новину «У своїй смерті Назарій Ільків звинуватив школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути