Ексклюзиви
середа, 14 січня 2009 15:49

В ізоляторі побили затриманих

12 січня в ізоляторі тимчасового тримання міста Нікополь Дніпропетровської області побили арештантів. Дванадцятеро отримали тілесні ушкодження. Таку заяву оприлюднила Вінницька правозахисна група.

— Цю інформацію ми отримали із джерел, достовірність яких не можемо ставити під сумнів, — каже голова Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, 33 роки. — Того дня ув"язнених перевезли із Дніпропетровського СІЗО N3. Кілька годин людей тримали в холодних автомобілях на вулиці. Після цього масово побили із застосуванням спецзасобів. Медичної допомоги не надали. За непідтвердженою інформацією, жінки оголосили голодування. Нам відомо, що вище керівництво Міністерства внутрішніх справ України включно з міністром інформоване про ситуацію, проте намагається не допустити витоку інформації. Арештовані вимагають зустрічі з представниками уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. А керівництво міськвідділу міліції залякує людей.

Міліціонери спростовують інформацію.

— На місце виїжджала перевірка на чолі із заступником начальника обласної міліції Миколою Каракою, — каже Олексій Щербатов з обласної міліції. — Первісні факти масового побиття не підтвердилися. Жодної скарги від ув"язнених не надійшло. Загалом, люди незадоволені побутовими питаннями, нарікають на харчування. Комісія працює далі. Ми проведемо повне службове розслідування.

Зараз ви читаєте новину «В ізоляторі побили затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути