субота, 30 серпня 2008 07:05

Юрія Зінченка побили вболівальники "Спартака"

19-річного Юрія Зінченка побили вболівальники московської команди під час футбольного матчу "Динамо" (Київ) — "Спартак" (Москва), що відбувся 27 серпня у столиці. Юрій потрапив до травматологічного відділення обласної лікарні із двома зламаними ребрами, струсом мозку та розітнутою бровою. Він дивився футбол біля великого екрану в парку Дружби народів.

Юрій Зінченко лежить на ліжку в лікарняній палаті. Ліва половина обличчя й тулуб перебинтовані.

— Ми з товаришем Андрієм приїхали із Сєверодонецька на Донеччині підтримати улюблені футбольні команди, — Юрій розмовляє російською. — Я вболівав за "Динамо", а товариш за "Спартак". Одягнулися відповідно — я у футболку динамівців, він узяв спартаківський шарф. Побоювалися фанатів "Спартака". Вони — жорстокі з уболівальниками інших команд. Та біля арки Дружби народів було багато міліції, тому ми заспокоїлися.

Це був початок першого тайму. Я стрибав і кричав, підтримуючи свою команду, яка забила гол. Хтось кинув порожню пляшку з-під пива мені в голову. Ще за мить у вухо попав камінь. Він відскочив від моєї голови і полетів у натовп. Я озирнувся. Група людей, чоловік вісім-дев"ять, у майках "Спартака" та клубних шарфах на обличчях швидко наближалися до мене. Вони кричали: "Ты чё, хохол, не понял, кто тебя позвал? Мы тебя тут ща и закопаем". Хлопець років 17 підійшов і мовчки, з розмаху вдарив мене пивною пляшкою по голові. Ліве око залилося кров"ю — розбили брову. Я впав. Що було далі — пам"ятаю погано. Бачив, що вболівальники "Спартака" зчепилися з фанами "Динамо". Двоє із цих хлопців за ноги потягнули мене у парк. Андрій намагався вступитися, але спартаківці кричали "Чего их жалеть — мочить их надо".

Перше, що вони зробили — зняли з мене динамівську футболку й порвали. Кричали. Та слів я не розбирав. Ударили по голові. За руки й ноги мене тримали хлопці, а дівчина била ногами. Каблуком розірвала мені мочку вуха. Потім один із фанатів ударив по ребрах. Усередині щось хруснуло. Я закричав і відключився. Не знаю, скільки пролежав. Коли опритомнів, почув, що вболівальники співають гімн України. І знову відключився. Отямився в лікарні.

Претензій до правоохоронців Юрій не має.

— Я опинився в центрі вболівальників, міліціонери не змогли швидко зреагувати. Доки вони до мене добиралися, мене вже відтягнули.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Зінченка побили вболівальники "Спартака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути