четвер, 21 жовтня 2010 06:13

Юліана Гудзівська забрала у батьків гроші за хату

Літинський райсуд Вінницької області розглянув справу 75-річного Фелікса і 73-річної Зеферини Задранівських. Ті вимагали у доньки й зятя $38 тис.

До пенсії Фелікс Вацлавович працював бригадиром у колгоспі, його дружина — акушеркою. Жили у селі Вербівка Хмільницького району. Виховали двох синів і доньку.

— У лютому 2008 року ми продали свій будинок, — каже Зеферина Казимирівна. — Планували перебратися в Літин, ближче до дітей. Шукали хату. Гроші дали дочці на зберігання.

Пожитки Задранівські перевезли до доньки.

— Погрузили речі, меблі, дві труни та пам'ятники собі на смерть і приїхали до неї. У воротах зустрів зять. Замість допомогти почав крити матами й виганяти, — згадує Фелікс Вацлавович. — Тут виходить доця. Ми питаємо, чого Ерді нас виганає і де наші гроші. Вона каже, що гроші — то її спадщина. "А ви йдіть собі". Лишили голодними посеред дороги.


Юліана Гудзівська із чоловіком Ердемом Целіком живуть у новому двоповерховому будинку із кам'яним парканом. Мають мікроавтобус "Рено Трафік" і магазин промислових товарів на центральному ринку Літина.

— Нашу дочку по-настоящому звати Люда. Змінила ім'я на Юліану, щоб знову відкрили візу в Германію. Вона ще з 1990-х їздила на заробітки. Звідти і привезла цього курда. Забеременіла від нього, хоча вже мала сина Адрійка від першого чоловіка. Цей клятий Ерді її бив, шо весь живіт був чорний. Хотів їй дитину скинути, шоб не заважала їхати на заробітки в Германію, — Зеферина Казимирівна втирає сльози. — У вісім місяців Люда хотіла зробити аборт, але ні один врач не согласився. Ми з дідом сказали, шоб вона родила і оставила нам. Дівчинку назвали Алінкою.

Доки Юліана з Ердемом працювала за кордоном, її батьки купили дві ділянки і почали зводити двоповерхову хату.

— Тяжко було, бо ще Андрійка з Алінкою бавили, корову тримали. До 2008 року хату збудували, провели воду й опалення. Люді лишався тільки косметичний ремонт. А тепер нам виділили тут кімнатку на другому етажі. На кухню й у ванну не пускають, даже воду в туалєті відключили, — говорить Фелікс Вацлавович. — Зять забрав наші пенсії за те, шо нас годує. Хоч дають тільки розварену картоплю. А самі їдять усе найкраще, Ерді любить пити віскі.

23 вересня Літинський суд відмовив подружжю в позові.

— Суддя сказав, що немає письмового підтвердження передачі грошей. Але я ж батько! Хіба думав зі своєї дитини розписку брати? — зітхає Фелікс Задранівський. Він подав на апеляцію.

36-річна Юліана Феліксівна спілкуватися не схотіла, її чоловік — також.

Зараз ви читаєте новину «Юліана Гудзівська забрала у батьків гроші за хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути