Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 06:50

Учительку звинуватили в знущанні над дітьми

Учительку математики 50-річну Тетя­ну Шелег із села Войнихи Лубенсько­го району Полтавщини школярі та їхні батьки звинувачують у знущанні над дітьми.

– Підвіз Ярослава до шкільного автобуса, син зайшов усередину. Через мить повертаюся – а його вчителька теліпає за рюкзак на плечах – вгору-вниз, туди-сюди. Кричить: "Чого ти не здоровкаєшся?" Тоді пхнула малого на сідушку. Він сильно розплакався, злякався. Таки ж малий, 9 років. На моє зауваження педагог не відреагувала, – батько четвертокласника 39-річний Юрій Назаренко говорить про Тетяну Шелег.

– Дітей ображає не вперше. Одного учня била головою об парту, бо не приніс банку краски. Іншому хлопцеві ставила оцінки на руці. Після таких випадків прибігає до батьків, вибачається, намагається зам'яти конфлікт, – додає Назаренко.

Торік на Тетяну Шелег відкрили кримінальну справу за побої четвертокласниці. До суду провадження не потрапило, свідки спростували свої заяви.

– Та дитина щедрувала по вулиці, постукала до хати Шелег. Учителька не відкрила, а при зустрічі накинулася на дів­чинку, подряпала, на руках лишила синці. Вимагала пояснень, чого мала приходила. У дитини був шок, вона упісялася, – розповідає Лариса Ларіна, 56 років, сусідка педагога. – Тетяна била навіть власних батьків, мати якось попала в больницю з розбитою головою. Зараз дуже б'є рідну сестру. Та має хворобу Дауна. Люди в селі Тетяну бояться. Вона завжди виходить сухою з води, бо має друзів у районо.

Частина односельців Тетяни Шелег вийшли на мітинг, аби її захистити.

– З Тетяни Іванівни зробили монстра. Насправді вона адекватна людина – і в роботі, і в побуті. Старшокласники її люблять. Може, на якусь дитину й крикнула в школі, але не більше, ніж інші вчителі. Ситуацію в автобусі просто роздули, бо хлопця вона не трогала, тільки зауваження зробила. Не розумію, чого педколектив не став на її захист. Мабуть, побоялися, що й до них прискіпуватимуться, – говорить колишня учениця Войнихівської школи Наталія Кравченко, 39 років.

За кілька днів Тетяна Шелег звільнилася за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «Учительку звинуватили в знущанні над дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути