Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 00:30

Убивці Сергія Кунцевського працюють у міліції

20 квітня суд міста Конотоп Сумської області виніс вирок міліціонерам, яких звинувачують у перевищенні службових повноважень і катуванні.

Нагадаємо, по обіді 2 жовтня 2008 року дев'ятеро міліціонерів затримали 39-річного Сергія Кунцевського, начальника охорони товариства "Березівське" з міста Прилуки Чернігівської області. Він стригся у салоні "Імперія краси". На нього одягли наручники, на голову — чорний пакет, вдарили по голові і повезли до управління боротьби з організованою злочинністю. О 20.00 Сергій Кунцевський помер від набряку головного мозку і крововиливів.

Міліціонери запевняли, що він упав і вдарився головою. Однак синці вказували на катування. Прокуратура порушила карну справу щодо міліціонерів Валерія Пастухова, В'ячеслава Молоковських, В'ячеслава Нікітіна, Андрія Тумарця, Євгена Кирильченка, Андрія Митрофанова, В'ячеслава Шетеля, Василя Петрухна і Артема Філатова.

Наприкінці 2009 року суд виніс вирок. Шістьох міліціонерів засудили, трьох виправдали. Апеляційний суд відправив справу на новий розгляд. У квітні 2011-го міліціонери отримали новий вирок. Пастухов і Молоковських — по вісім років в'язниці, Нікітін і Шетеля — по чотири, Митрофанов — три роки шість місяців умовно, Кирильченко — три умовно, Тумарця, Філатова і Петрухна виправдали. Міліціонерів зобов'язали сплатити матері загиблого 250 тис. грн морального і 23,2 тис. матеріального відшкодування.

Новий вирок хочуть оскаржити. Засуджені проситимуть м'якішого покарання, адвокат Кунцевських — суворішого.

Засуджені досі працюють у міліції. Андрій Тумарець отримав підвищення, решта — на своїх посадах. Андрій Митрофанов — єдиний, хто написав рапорт на звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Убивці Сергія Кунцевського працюють у міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути