пʼятниця, 26 жовтня 2007 17:44

У власників "Сьомого кілометру" вимагають 500 мільйонів гривень

"Торік у серпні Одеська міська рада подала на нас до суду, — розповідає "ГПУ" Анатолій Берландін, заступник директора ТОВ "Промтоварний ринок", що під Одесою. — Начебто ми винні місту майже 500 мільйонів гривень. Через суд хочуть арештувати рахунки ринку, вимагають віддати частину майна".

За словами підприємців, одеська влада ще 1988 року виселила стихійні ринки за місто. Продавці облаштували майданчик площею майже 20 га на 7-му кілометрі траси від міста до райцентру Овідіополь. Ця земля належала овідіопольському радгоспу "Авангард". Територію нового базару заасфальтували, проклали необхідні інженерні комунікації. Ринок почав працювати й у народі отримав назву "Сьомий кілометр". Продавці платили податки до обласного й районного бюджетів.

Нині міська рада Одеси вимагає платити податок і до міського бюджету. Підприємці обурюються.

— Чому міська влада щось вимагає з ринку, коли вона не вклала туди ні копійки? — каже підприємець Олег Колесніков. — Усе це створили самі підприємці, які працювали у спеку й холод.

1988 року міська рада Одеси видала постанову, згідно з якою продавці мають віддавати четвертину своїх прибутків до міського бюджету. Однак її не виконували.

— Земля, де стоїть ринок, розташована за межами міста. Нею розпоряджається районна, а не міська влада, — пояснює Берландін. — Міняти ж адміністративні межі міст та районів може тільки Верховна Рада.

Керівники "Сьомого кілометру" подали на міську раду зустрічний позов. Справу розглядає Одеський господарчий суд. 12 жовтня він зобов"язав представників влади надати документи, які підтверджують, що місто виділяло кошти для спорудження ринку.

— Це наша невеличка перемога, — каже Анатолій Берландін. — Коли за півтора місяця суду такі документи не знайшли, то їх, очевидно, просто немає.

В Одесі знають про конфлікт між керівництвом ринку й міської влади. Людей більше непокоїть робота базару. Нині на "Сьомому кілометрі" працюють майже 60 тис. осіб. Багато хто з них боїться залишитися без роботи.

У відповідь мер Одеси Едуард Гурвіц запевнив, що за будь-яких результатів суду умови роботи підприємців не змінюватимуть, орендна плата за торговельні точки не зросте. Та продавці не вірять. Вони пам"ятають історію з міським ринком "Привоз", після реконструкції якого половина торговців втратили роботу.

Минулого тижня колектив "Сьомого кілометру" звернувся із відкритим листом до президента України Віктора Ющенка.

"Пане президенте! Ми пам"ятаємо ваші слова про те, що ви ніколи недопустите, аби "Сьомий кілометр" закатали в асфальт. Сподіваємось, ви стримаєте своє слово. Просимо недопустити арешту рахунків ринку, адже це призведе до його банкрутства," — пишуть підприємці.

Торік вони заплатили 65,5 млн грн податків і зборів. Окрім того, щороку бізнесмени виділяють від 2,5 до 4 млн грн на благодійність.

Зараз ви читаєте новину «У власників "Сьомого кілометру" вимагають 500 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути