четвер, 15 травня 2008 07:08

У вбивстві продавщиці звинувачують психічно хворого

Автор: фото із домашнього архіву Семененків
  Вінничанин Віктор Семененко з дитинства хворіє на олігофренію — психічну недугу. Слідчі показують суду підписані чоловіком покази
Вінничанин Віктор Семененко з дитинства хворіє на олігофренію — психічну недугу. Слідчі показують суду підписані чоловіком покази

Ленінський райсуд Вінниці розглядає справу щодо вбивства продавщиці 40-річної Олени Олійник. На лаві підсудних — психічно хворий Віктор Семененко, 26 років.

Увечері 19 липня 2007 року Віктор Семененко проводив знайому додому. Повертався вночі. Чоловіка перестріли міліціонери, попросили показати документи. Віктор мав лише посвідчення інваліда. Чоловіка забрали до Ленінського райвідділу міліції Вінниці. За тиждень Семененка звинуватили у вбивстві Олени Олійник. Жінку позбавили життя ввечері 17 липня у кіоску, де вона продавала цигарки. Сталося це в Замостянському районі Вінниці, де жила знайома Семененка.

— Сина затримали за те, що був без документів. А потім повісили вбивство, — плаче батько Микола Макарович, 55 років. — Вітя з дитинства страждає на психічне захворювання — олігофренію. Його розвиток зупинився на рівні 5-річної дитини. А в райвідділі його допитували без адвоката й опікуна. Змусили підписати покази, яких син не міг прочитати.

Віктор — молодший син у родині. Його батько будівельник, мати — домогосподарка, старший брат Костянтин служить у війську. При пологах хлопчик отримав травму голови. Це й стало причиною розумової відсталості. Психічну недугу вилікувати неможливо.

Справу щодо вбивства розглядають із грудня 2007 року. Віктора тримають під вартою у слідчому ізоляторі. Судді відмовили його адвокатам у звільненні на підписку про невиїзд. Захищає Семененка громадська організація "Юзер". Вона опікується інвалідами з психічними захворюваннями.

— Справу Семененка слідчі сфабрикували, — впевнений захисник Лариса Полулях. — Жодного доказу вини Віктора не знайшли. Його крові не виявили ні на ножі, ні на одязі. Потерпілій нанесли 22 ножові удари, на її руках численні порізи, що вказують на боротьбу. Однак таких слідів у Семененка не виявили. 17 липня сусіди бачили і розмовляли з Віктором близько десятої вечора. У цей час за десяток кілометрів сталося вбивство.

Слідчий райвідділу міліції Олександр Піх запевняє, що майже опівночі 17 липня Віктор зайшов до кіоску купити цигарок. Продавщиця відмовилася давати в борг. Це розлютило покупця. Він дістав із кишені ножа й ударив жінку.

— Немає жодного свідка, який бачив би сина біля кіоску, — обурюється Микола Семененко.

— Вітя й мухи не образить, — каже на суді Наталія, знайома Семененка. — Якось підняв мертвого голуба і дув на нього — хотів оживити.

Слідчий передав цей епізод інакше. Мовляв, Віктор скрутив шию голубу.

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві продавщиці звинувачують психічно хворого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути