Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2007 07:05

У сечі дітей з Полтавщини знаходять ацетон

— Увечері дитина рухлива, а зранку — млява, головка болить, з рота тхне ацетоном, — розповідає голова Лохвицької райдержадміністрації на Полтавщині 48-річний Віктор Щуров. — До восьми років у моєї 11-річної доньки Марії ці симптоми були часто. Зараз — раз-два на рік. Таке по всьому району.

До лікарень найчастіше скаржаться діти з міста Червонозаводське.

— Ми виявляємо ацетонемічний синдром — у сечі дітей з"являється ацетон, — каже головлікар Червонозаводської міськлікарні Микола Лисенко, 42 роки. — Це через штучне харчування, хімічні добавки, ароматизатори, барвники. Та основна причина — брудна вода в місті.

У Червонозаводському 9 тис. жителів. Із трьох боків місто оточене каналізаційними і промисловими відстійниками. Спиртзавод туди зливає відходи бродіння, цукровий — оборотну воду, вздовж залізничної колії течуть каналізаційні стоки. А вже за 50 м від цих водойм починаються людські городи й хати. Жителі кажуть, що навесні вода в криницях аж червона.

— Колодязна вода не придатна до вживання, — зазначає Щуров. — Каналізаційних споруд нема. Більшість відходів зливають у відкриті відстійники. Найближчі до них мікрорайони Автоколона і Рудка не мають центрального водогону.

Щоб побудувати очисні споруди, треба 2 млн грн. Цього року з обласного бюджету на це виділили 120 тис. грн. А з державного — 282 тис. грн на зведення міського водогону.

Торік у місті виявили ацетон у сечі 79 дітей. У Червонозаводському — 1629 дітей.

Зараз ви читаєте новину «У сечі дітей з Полтавщини знаходять ацетон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути