Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 07:11

Третьокласницю Тетяну Валькову збив джип

Автор: фото з домашнього архіву Валькових
  Луганянка Тетяна Валькова 1 вересня 2007 року. Нині дівчинка у лікарні. Батьки надіються, що до вересня донька вилікується й зможе піти до школи
Луганянка Тетяна Валькова 1 вересня 2007 року. Нині дівчинка у лікарні. Батьки надіються, що до вересня донька вилікується й зможе піти до школи

Луганянку Тетяну Валькову, 11 років, збив позашляховик УАЗ. Це сталося вдень 23 липня, коли дівчина переходила дорогу біля своєї хати на вул. Братів Божків.

— Водій УАЗу її не бачив, — розповідає 45-річний Олександр Соколов, дядько Тетяни. Чоловік був свідком. — Уліпив так, що мала відлетіла на п"ять метрів, гальмівний шлях був десь метрів 15. А даїшники сказали: "Швидкість була не більше 40 кілометрів на годину". Перед цим із ними про щось домовлявся головний інженер з роботи, де працює водій машини.

За кермом авто був 51-річний Володимир Прикипенко. До аварії на джипі під"їхав його племінник.

— Одразу нам заявив: платить нічого не будемо, — обурюється Соколов. — Тепер мені дзвонять і питають: "А правда, що Таня стрибнула під машину, щоб урятуватися від голодної смерті?". Хтось наговорив, що багатодітній родині нічого їсти. Думаю, це винуватці так себе виправдовують. Грошей не платять, на телефонні дзвінки не відповідають.

Мати Тетяни виховала шістьох дітей. Андрій, 29 років, живе окремо, 21-річна Вікторія і 19-річний Сергій працюють у Києві. Із батьками мешкають 22-річна Яна, Тетяна, 11 років, і Аркадій, 8 років.

— Ми звичайна сім"я, хіба що багатодітна, — говорить Яна Валькова. — Наша хата стоїть над дорогою. Тут немає ні переходу, ні світлофора. А навпроти — дитячий садок. Як дорога була розбита, машини їздили нешвидко, тепер — літають. Колись на смерть хлопчика збили.

Тетяні зробили дві операції. Нині стан дівчинки лікарі називають стабільним. Валькови поки що не планують подавати на водія до суду.

— Головне, щоб Танюша вийшла з лікарні, — зітхає 35-річний Василь Вальков, батько дівчинки. — Вона така чудова донька. Гарно вчиться, слухняна. А на неї так наговорюють. У лікарні водій із сестрою питали мене: "Може, Таня нанюхалася клею чи дядько її налякав, що побігла через дорогу?"

Зараз ви читаєте новину «Третьокласницю Тетяну Валькову збив джип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути