субота, 20 вересня 2008 07:05

Священик повісився після телефонного дзвінка

Отець Василь Пагул, 23 роки, з села Радянське Млинівського району Рівненської області повісився у хліві на власному подвір"ї. Чоловіка знайшли уранці 12 вересня. Напередодні односельці помітили, що священик чимось стурбований.

— Отець Василь завжди привітний, веселий. А тут ходить мовчазний, обличчя змарніло, — розповідає односельчанка Віра Антонюк. Вона співає у церковному хорі. — Я заходила до нього увечері. Він з кимсь балакав по телефону. Потім вибіг надвір. Я пішла додому.

Уранці жінка дізналася, що священик повісився. На мобільному телефоні залишив повідомлення матері. Перепрошував. Запевняв, що кохає дружину.

— Мав на собі золотий хрестик, — веде далі Віра Антонюк. — Люди від шоку нічого й сказати не могли. Він не казав, що задумав самогубство.

Василь Пагул був одружений двічі. У Радянському оселився два роки тому. Взяв за дружину місцеву дівчину Єлизавету.

— Жили дружно, сварок ми не чули, — згадують сусіди. — Навіть на городі разом поралися, допомагали одне одному. Отець Василь мріяв про велике господарство.

Селяни не знають, із ким говорив по телефону священик.

— Лише довго слухав, — зітхає Віра Антонюк. — Мабуть, чув якісь погані новини. Отець Василь любив дітей. Односельці часто запрошували його до себе на іменини. Нікому не відмовляв.

Зараз ви читаєте новину «Священик повісився після телефонного дзвінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути