субота, 15 березня 2008 07:04

Світлана Шитова порізала сина

Автор: фото: Оксана ГАЙСИН
  Електромонтажник Анатолій Кочур з сином своєї дружини Богданом Шитовим у райцентрі Ладижин Вінницької області
Електромонтажник Анатолій Кочур з сином своєї дружини Богданом Шитовим у райцентрі Ладижин Вінницької області

Із ножовим пораненням і медикаментозним отруєнням потрапив до лікарні 10-річний Юрій Шитов із райцентру Ладижин Вінницької області. 29 лютого його порізала й отруїла мати Світлана, 39 років.

— Щось зі Свєтою сталося, — згадує сусідка 35-річна Світлана Рибаченко. — Вона завжди така спокійна. Ми живемо тут два роки, так жодного разу не бачила її п"яною.

Світлана Шитова мешкає в однокімнатній квартирі будинку N49 мікрорайону N2. Із першим чоловіком розійшлися, він живе окремо. Жінка виховує синів — Юрія і на п"ять років старшого Богдана. Три роки тому зійшлася з електромонтажником, 32-річним Анатолієм Кочуром.

— Жили зі Свєтою душа в душу, — говорить Анатолій. — Сварилися тільки через телевізор — що дивитися. І то — слово за слово, цьомалися й забували.

Улюбленими передачами Світлани були кримінальна "Цена любви", телешоу "Битва екстрасенсів". Час від часу вона впадала в депресії. Мовчала, слухала й не розуміла, що їй кажуть. Анатолій возив дружину на консультації до лікарів.

— Перед 8 березня мав отримати зарплату, хотів купити якийсь подарунок і знову поїхати до медиків, — розповідає Кочур.

Світлана останнім часом не працювала. 29 лютого провела Анатолія на роботу з обіду. Запевнила, що почувається нормально. Та хвилин за 20 її сестра Надія викликала чоловіка.

— Двері Свєта відчинила сама, — веде далі Анатолій. — Усе повторяла: "Кінець світу... кінець світу... Юра — сатана!" Говорить це, а я малого очима шукаю. Бачу — лежить на кухні, але зводиться: "Дядь Толь, я живий".

— Мама всю ніч не спала і чорт їй казав, щоб нас убила, — розповідає 15-річний  Богдан.Дала нам по сім різних таблеток і наказала пити, бо заріже. Сама сіла з ножем у руках. Я втік до сусідів. Вони побоялися забирати ніж. Тоді я побіг до тьоті Наді на роботу.

Анатолій прикриває очі рукою і запалює чергову цигарку.

— Спочатку била Юру по голові сковорідкою... Вона з ебонітовою ручкою. Так била, що ручка поламалася. Потім вдарила ножем внизу спини. Лезо пройшлося по кісті й кінчиком зачепило кишечник. Юрко прикинувся неживим, і мама припинила екзекуції.

Після операції хлопця відправили до обласної лікарні. Нині його психічний і фізичний стан оцінюють як нормальний. Поруч чергує тітка. Після промивання шлунку Богдан ходить до школи.

Світлану Шитову обстежують у Вінницькій психіатричній лікарні. Анатолій у всьому звинувачує себе. Мовляв, не догледів. Причиною депресії вважає телепередачі. Покидати дружину не збирається.

— Люблю я її, — шепоче. — І дітей люблю. Хочу оформити опікунство.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Шитова порізала сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути