вівторок, 23 травня 2017 07:26

"Свідки бояться говорити. Кажуть, хочуть жити"

  ­Батьки Владислава Грицькова з Кам’янця-Подільського на Хмельниччині другий рік розслідують смерть сина. В центрі міста його побили невідомі. Помер дорогою до лікарні
­Батьки Владислава Грицькова з Кам’янця-Подільського на Хмельниччині другий рік розслідують смерть сина. В центрі міста його побили невідомі. Помер дорогою до лікарні

— Слідство другий рік тупцює на місці. Підозрюваних — нема. У поліції відповідають завченими фразами. Вбивць сина намагаємося шукати самі, — каже 44-річна Анжеліка Лукс із Кам'янця-Подільського на Хмельниччині. Її сина 21-річного Владислава Грицькова побили в центрі міста 9 листопада 2015 року. Помер у "швидкій". Винних досі не знайшли.

Хлопець повертався з вечірки.

— Наймали двох адвокатів. Перший добре взявся до справи. Потім відмовився. Лише сказав: "Він опинився не в тому місці, не в той час". Другий взагалі ізбігає. Люди нам зразу порадили на руки Владіка подивитися, чи слідів від наручників нема. Кажуть, там поліцейську машину бачили. Глянули, а в нього дві полоски на лівій руці. Напряму свідки бояться говорити. Кажуть, хочуть жити, — продовжує Анжеліка Лукс.

— Була десь четверта ночі. Ми з подругами поверталися з нічного магазину. На асфальті побачили хлопця. Думали, п'яний. Присвітили телефоном, а він весь у крові. Зразу хрипів, потім перестав. "Скора" хвилин 40 їхала, — згадує 23-річна Неля Москалюк.

Родичі Владислава намагались отримати відео з камер спостереження.

— Центр міста, купа камер, а відео немає, — говорить 54-річний Вадим Порчинський, вітчим Владислава. — В аптеці неподалік сказали, що спочатку відео має подивитися їхній власник. Тягнули два тижні. Потім заявили, що запису нема. Мовляв, кожні 2 години він стирається автоматично. Схожа ситуація була в п'яти магазинах і банку.

У Владислава Грицькова зникло кашемірове пальто.

— На кашемірі могли сліди лишитися, тому й забрали, — продовжує чоловік. — По комісіонках самотужки пальто шукали. Намагалися відео дістати. Від поліції жодної допомоги. Лише обіцянками годують.

На місце злочину прибув кінолог. Собака привів до однієї квартири.

Але суддя не дав дозволу на обшук, — розповідає Анжеліка Лукс. — А колишній начальник міської поліції Калашніков став нам убивць підсовувати. Зразу бомжа, якого раніше притягували за крадіжки. Потім хлопця з неблагополучної сім'ї. Ми не повірили, що винні. Їх відпустили.

— Ворогів у Влада не було. Добряк, з усіма мирився. Називав його котом Леопольдом, — каже товариш загиблого 22-річний Максим Шиманський.

— Слідство триває, допитуємо свідків, — говорить Руслана Марчук із міського управління поліції.

Зараз ви читаєте новину «"Свідки бояться говорити. Кажуть, хочуть жити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути