вівторок, 19 лютого 2008 07:09

Справу про вбивство за 93 гривні дорозслідуватимуть

Верховний Суд України розглянув клопотання Агабала Бадалова, адвоката 25-річного Олексія Москаленка. Донецький обласний апеляційний суд засудив його на 15 років за вбивство пенсіонера 88-річного Олександра Гартованого з містечка Курахове Мар"їнського району на Донеччині. Сталося воно у ніч на 27 червня 2003-го. "ГПУ" писала про це двічі — 23 листопада 2005-го та торік 2 листопада.

Пенсіонера вбили у власній квартирі, пограбували на суму 93 грн, а потім помешкання підпалили. Відбитків пальців Москаленка на місці злочину не знайшли. На його одязі не було слідів крові убитого, а крадені речі не зберігалися у його квартирі.

Першою розглядали справу вбивці з Тернополя, який разом із приятелем ногами забив на смерть знайомого. Олексій Москаленко сидів разом із тернополянином у металевій клітці, що відділяла їх від зали. Той просив змінити статтю обвинувачення і визнати, що він не мав наміру вбивати. Суд йому відмовив.

Агабал Бадалов у своєму виступі наголосив, що регіональний суд двічі відправляв справу на досудове розслідування і не було знайдено жодних прямих доказів участі Москаленка у вбивстві. Він також зазначив, що у процесі досудового розслідування неодноразово порушувалися права обвинуваченого. Підтримав адвоката і прокурор Генеральної прокуратури України Олександр Микитенко.

Після наради судді вирішили відправити справу на дорозслідування.

Зараз ви читаєте новину «Справу про вбивство за 93 гривні дорозслідуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути