Ексклюзиви
четвер, 20 лютого 2020 07:35

"Сперся об стіну й харчав. У прочинених дверях лежала жінка"

У Ватутіному на Черкащині у власній квартирі знайшли вбитою 33-річну Людмилу Ткачук. На тілі мала 21 ножову рану. Біля вхідних дверей із перерізаним горлом лежав її чоловік Михайло, 44 роки. Медики його врятували.

Подружжя жило на третьому поверсі. Сходовий майданчик весь у крові.

— Людмила працювала медсестрою в сусідньому Катеринополі. Чоловік — заготівельником. Чемний, привітний. Не чула, аби сварилися. Квартиру нещодавно купили. Раніше винаймали в цьому ж будинку на п'ятому поверсі, — говорить Людмила Загранична, 52 роки. Живе на першому поверсі.

У помешканні слідів боротьби не було — речі стояли на місцях, кажуть сусіди Ткачуків.

Напівпритомного Михайла знайшла 78-річна Катерина Санникова. Піднімалася сходами до подруги й почула дивний звук.

— Подумала, що собака забіг. Піднялася на третій етаж і побачила мужчину в крові. Сперся об стіну й харчав. Потім сів на підлогу. У прочинених дверях лежала жінка. Я перелякалася. Кинулася до їхньої сусідки навпроти. Вона викликала поліцію, "швидку".

За словами знайомих, останнім часом подружжя багато сварилося. Нібито через ревнощі чоловіка. У вечір перед трагедією Михайло гучно стукав у двері власної квартири, розповідають сусіди.

— Чи бив він раніше Люду — не знаю, не бачила. Але сперечалися часто, — говорить 30-річна Світлана Тимчук, сестра загиблої.

У грудні торік Людмила викликала поліцію, бо чоловік погрожував їй ножем. Того ж дня вони помирилися.

Слідчі мають кілька версій події. Основна — подружжя порізало ножами одне одного в розпал сварки. Її причина невідома. За другою — чоловік перерізав артерію дружині й хотів скоїти самогубство.

— Смертельні поранення жінка отримала від чоловіка. Це встановили експерти, — каже Дмитро Грищенко з обласної поліції.

Людмила раніше жила з матір'ю в Катеринополі. Має 14-річного сина від першого шлюбу. Коли зійшлася з Михайлом, переїхала у Ватутіне. Син залишився з бабою. Ткачук із тещею не ладнали, за словами знайомих родини. Нібито жінка знала про побої та скандали, які Михайло влаштовував її доньці через ревнощі. Вмовляла піти від нього. Людмила стильно одягалася, робила яскравий макіяж. Вела сторінку в соцмережі. Незадовго до вбивства видалила свої знімки.

Михайло Ткачук перебуває під на­глядом медиків обласної лікарні. Перед цим лежав у Звенигородській районній. На запитання, чи це він убив дружину, заперечливо кивнув головою. Розмовляти не може через трубку в горлі.

— Чоловік мав проникаюче поранення гортані, — каже Вардан Айрапетян, головний лікар Звенигородської районної лікарні. — Великої втрати крові не було. Ми його зашили й відправили в Черкаси. Пощастило, що не зачеплена сонна артерія.

Людмилу Ткачук поховали 13 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Сперся об стіну й харчав. У прочинених дверях лежала жінка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути