Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 06:30

Софію Горенко ввели в штучну кому після невдалого лікування

Автор: www.hromaske.uman
  Подружжя Горенків обнімає свою доньку Софію. Наприкінці січня дитині поставили діагноз гостра респіраторна вірусна інфекція. Після двох місяців лікування у дитини почали відмовляти внутрішні органи
Подружжя Горенків обнімає свою доньку Софію. Наприкінці січня дитині поставили діагноз гостра респіраторна вірусна інфекція. Після двох місяців лікування у дитини почали відмовляти внутрішні органи

— Медики фактично знищили імунітет доньки. Лікували два місяці. А від чого, виходить, не знали. Своєї помилки не визнають. Дитячий організм не витри­мав навантаження. Внутрішні органи почали відмовляти, — говорить 34-річний Юрій Горенко з Умані на Черкащині.

Його доньку 7-річну Софію ввели у штучну кому 20 бе­резня.

— Проблеми почалися після щеплення від кору. Наприкінці січня привели Соню в уманську лікарню на профілактичну вакцинацію. За кілька днів у неї підвищилася температура, на тілі з'явилися висипання. Медики поставили діагноз ГРВІ, призначили антибіотики. Ретельного обстеження не провели, — продовжує.

Лікування не допомагало.

— Соню поклали на стаціонар в обласну лікарню. Призначили інші препарати. Доньці покращало, та невдовзі знову стало зле. Лікарі розводили руками. Мовляв, зробили все від них залежне, — згадує Юрій.

Софія перебуває в реанімації Київської міської дитячої клінічної лікарні.

— Дитина під апаратом штучного дихання. На лікування щодня йде майже 10 тисяч гривень. У соцмережі попросили людей про допомогу. Багато відгукнулися. Тепер усі необхідні препарати в нас є. Щодня Соні переливають кров із високим умістом тромбоцитів. Одна доза коштує 7–9 тисяч. На добу треба дві. Нічого конкретного київські лікарі не говорять, — додає Горенко.

Тяжкий стан дитини не пов'язаний зі щепленням, стверджують в управлінні охорони здоров'я Черкаської ОДА.

— На початку тижня скликали комісію щодо цього випадку. Розбиратимемося. Термін, після якого дитині стало зле, не підходить, щоб вважати це наслідком вакцинації. Медкарта в матері дівчини у Києві. Як тільки вона нам її передасть, швидко все з'ясуємо, — каже 45-річна Лариса Кошова з обласного управління охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Софію Горенко ввели в штучну кому після невдалого лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути