Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 07:13

Школярка Ірина Вертепа тричі тікала з дому

13 березня на залізничному вокзалі Києва батьки знайшли 16-річну Ірину Вертепу із селища Новооржицьке Оржицького району Полтавщини. Дівчина тричі тікала з дому.

7 березня Ірина була на святковому концерті у школі. Ночувати пішла до знайомого, батьків не попередила. П"ять днів від дівчини не було звісток.

— У середу подзвонила мамі й своєму хлопцеві. Сказала, що їде в Київ. Потім на дзвінки не відповідала, — розповідає класний керівник Олена Мілюта, 58 років. — Однокласниці бачили її в Лубнах на базарі. Вона казала, що не може вертатися додому.

Ірина живе з батьками та братом Віталієм, 14 років. Батько, 43-річний Андрій Вертепа, працює на місцевому цукровому заводі, мати Тетяна, 49 років, — офіційно безробітна, хоч підробляє на будівництві. Старші сини Тетяни від першого шлюбу мешкають окремо: 29-річний Олексій Міщенко з родиною — у селі Онишки Оржицького району, 19-річний Володимир — студент столичного політеху.

— Батьки з Олексієм і хлопцем Ірини поїхали на пошуки до Києва, — продовжує вчителька. — Там до них приєднався Володя. Знайшли Ірину на вокзалі. Вона стояла біля якоїсь труби.

Мати контролювала доньку до сьомого класу. А зараз не виходить

Того ж дня школярку відвезли на огляд до райлікарні.

— Вона неадекватно поводилася, — каже селищний голова Іван Кражан. — Тремтіла, її нудило, вибігала надвір.

Уперше Ірина втекла з дому у вересні позаторік. По мобільному познайомилася із хлопцем і поїхала до нього в Київ. За місяць її знайшли. Вдруге втекла, коли поцупила в батька зарплатну картку. Швидко повернулася, бо чоловік заблокував рахунок.

— Старші брати гарно школу закінчили, Ірина теж здібна, — зітхає Олена Пилипівна. — Мати старається заробити для них гроші. Контролювала доньку до сьомого класу. А зараз не виходить. Їй хочеться незалежності, дорослого життя.

Зараз ви читаєте новину «Школярка Ірина Вертепа тричі тікала з дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути