вівторок, 23 січня 2018 07:20

Сергія Трушкіна побили за українську мову

У Прилуках Чернігівської області ­активіста організації "Євромайдан–Варшава" Сергія Трушкіна побив чоловік продавщиці магазину "Центральний". Не сподобалось, що Сергій просив обслуговувати його українською мовою.

— У цьому магазині скуповувався не вперше. Ще в серпні просив продавчиню Наталію перейти на державну мову. Вона відмовила. Потім купував продукти в неї в грудні. Спершу не впізнав. Тому знову звернувся з мовним проханням. Жінка заявила, що принципово цього не робитиме. І додала: "Мне что, сейчас мужу позвонить, чтобы с вами разобрался?" — згадує Сергій Трушкін.

17 січня чоловік знову зайшов у "Центральний". Звернувся до керівництва закладу. Попросив не порушувати право українця на послуги державною мовою.

— Менеджери гастроному вибачились. Я вже відійшов до зупинки, як мене наздогнав плотненький чоловік: "Це ти тут за чисто українську?" І з хука мене в голову. Кричав, що маю вибачитись у магазині перед його жінкою. І що для поліції має свідків, нібито я просто впав. Мені здалося, що він був із запахом алкоголю, — додає Трушкін. — Коли приїхали правоохоронці, сказали, що краще все зам'яти і домовитися з нападником по-хорошому.

У Сергія Трушкіна зламаний ніс, забої обличчя та крововилив в око. У поліції відкрили кримінальне провадження. Працівники магазину "Центральний" коментувати інцидент відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Трушкіна побили за українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути