Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 00:29

Рятувальники приїхали на пожежу п"яні

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Сніжана Зарудняк із села Бабанка Уманського району Черкаської області із дітьми розбирає згарище. Веранда їхньої хати разом із майном згоріла вщент
Сніжана Зарудняк із села Бабанка Уманського району Черкаської області із дітьми розбирає згарище. Веранда їхньої хати разом із майном згоріла вщент

Удень 21 вересня у родини Зарудняків із селища Бабанка Уманського району Черкащини спалахнула веранда. Там замкнув старий холодильник.

— Жінка на роботі була, діти в школі, — каже 32-річний Руслан Зарудняк. — Я до сусідів вийшов. Коли бачу: сусіди кричать, хата горить. Ми зразу викликали наших пожежників і самі почали тушить. Носили відрами, але не помагало — вогонь перекидався на хату.

За 20 хв. до Зарудняків приїхали сільські пожежники: Віталій Жигалюк і Володимир Сергієнко.

— П"янючі вдрободан, — говорить Сніжана Зарудняк, 26 років. — Вийти з машини не могли. Трималися за неї, щоб не упасти. Не те, що гасити, не могли розмотати шланга. Півгодини намагалися. Сусіди давай розмотувати той шланг самі. Так вони ще посилали нас, матюкалися.

За цей час вогонь перекинувся на дах хати, на кухні впала стеля. Зарудняки зрозуміли, що сільські пожежники їм не допоможуть — викликали рятувальників з Умані.

— З хати через вікна ще вдалося щось витягти, а з веранди згоріло все, — продовжує Сніжана. — Руслан ремонтами займається, то згорів увесь його інструмент: сварка, пилка, новий станок, вся побутова техніка. Добре, що хоч діти у школі були.

— Таких п"яних ще треба побачить, — додає сусідка Галина Бистранівська, 66 років. — Цей Жигалюк ходить туди-сюди, щось розказує. А не тушить. Чого ж ти нічого не робиш, питаю. Так він мене послав і ще й ногою під задницю дав. Уже його не трогала, бо в руках залізо. Ще б по голові дав.

За 15 хв. після виклику приїхали пожежники з Умані.

— Вони загасили все за 2 хвилини, — каже Сніжана. — Якби знаття, то зразу б їх викликали.

Трималися за машину, щоб не упасти

Будинок Зарудняки орендували три роки. Тепер мусять виплатити господареві компенсацію. Загалом вогонь завдав збитків на 50 тис. грн. Погорільці поки що живуть у матері Сніжани, планують судитися з пожежниками.

— Наша пожежна бригада обслуговує п"ять сіл, — говорить Микола Осауленко, сільський голова. — Такий випадок трапився вперше. Зараз цих пожежників звільнили. Соромно, бо ми збирали останні гроші, щоб утримувати бригаду. А стосовно молодої сім"ї, то звернуся до громади, допоможемо.

— Ми не загасили будинок, бо шланг був короткий, а насос слабкий, — виправдовується 50-річний Віталій Жигалюк. — В уманських шланг довший, вони загасили. Да, ми трохи випили, але на виклик приїхали, як положено.

Того дня пожежники святкували Другу Пречисту і народження онука у Володимира Сергієнка.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники приїхали на пожежу п"яні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути