Ексклюзиви
середа, 27 жовтня 2010 07:15

Родина Олійників ходить до хати чужим двором

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Людмила Олійник з міста Мукачеве
Людмила Олійник з міста Мукачеве

— У нас відібрали навіть стежку до хати. Казали робити вхід з іншого боку, — говорить 61-річна Людмила Олійник із міста Мукачеве на Закарпатті. 21 червня 2010 року міськрайонний суд залишив її без двору. Понад п'ять соток віддали місцевому підприємцеві Михайлові Боднарю, 58 років.

Людмила Михайлівна із матір'ю і донькою живе в центрі міста по вул. Червоноармійській. У їхньому будинку чотири квартири, дві мають спільний двір.

— Наша родина мешкає тут 70 років. Двір і городи приватизовані не були, бо, за законом, спільний двір приватизувати не можна. Територію ділили порівну із сусідами. А навесні у дворі побачили місцевого бізнесмена Михайла Боднаря, — згадує господиня. — Він сказав, що викупив квартиру сусідів. Пропонував купити й нашу, називав смішну ціну. Казав, увесь будинок знесе і щось нове зведе. Мовляв, якщо йому не уступимо, то відбере двір через суд.

У серпні Олійники дізналися, що їхнє подвір'я належить Боднарю.

— Рішенням суду нам заблокували вихід на вулицю та до двох сараїв, лишили тільки кілька метрів городу. Ми хотіли з'ясувати. У суді нам пояснили, що самі винні, бо не ходили на засідання. Та ми не отримали жодної повістки й рішення! Тепер Боднар продав землю і будинок 61-річному Іванові Ньорбі. Той намагається виготовити державний акт.

Родина подала апеляційну скаргу до суду. Михайло Боднар на телефонні дзвінки не відповідає.

Зараз ви читаєте новину «Родина Олійників ходить до хати чужим двором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути