Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2007 07:05

Редактора звинувачують у хабарництві

Минулої п"ятниці прокуратура міста Кременчук Полтавської області порушила кримінальну справу за фактом отримання хабара. Підозрюють редактора місцевої газети "Кремінь" Ольгу Оленич, 52 роки.

— До нас звернувся директор підприємства, яке на території міського Придніпровського парку хоче звести будинок, — розповідає слідчий Олексій Стецюн, 45 років. — Скаржився, що Оленич вимагала в нього 10 тисяч доларів за ненаписання критичної статті.

Редактора допитали та відпустили на підписку про невиїзд. Натомість Ольга Оленич запевняє, що таким чином на неї тиснуть.

— Ніхто ніякого хабара не брав, — переконує вона. — Ми публікуємо критичні матеріали про вирубку дерев у парку, от нас і провокують. Мені намагалися всучити 50 тисяч гривень. Є запис на плівці, де я кажу, що грошей не візьму.

Ольга Оленич очолює газету "Кремінь" дев"ять років. Засновником видання є трудовий колектив. Торік редактора підозрювали в отриманні хабара за видачу фальшивого журналістського посвідчення. Кримінальну справу не порушували.

— Ми постійно пишемо критичні статті, — каже Оленич. — За них редакції невідомі особи погрожують закриттям, убивством журналістів. У серпні 2007-го стріляли в нашого журналіста Сергія Лазарєва. Винних досі не знайшли. Сьогодні якісь підозрілі молодики шукали мого чоловіка Юрія Манелюка.

У прокуратурі не називають прізвища директора підприємства, який поскаржився на редактора. Проте відомо, що дозвіл на будівництво у Придніпровському парку супермаркету площею 0,7 га намагається отримати товариство з обмеженою відповідальністю "Білла-Україна". У наданні ділянки сесія міськради відмовила.

Зараз ви читаєте новину «Редактора звинувачують у хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути