четвер, 07 лютого 2008 07:02

П"ятикласника Юрія Юрка побив водій тролейбуса

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Хмельниччанин Юрій Юрок показує, якого розміру м’яку іграшку йому подарувала мама на день народження 31 січня. Школяр не може жувати їжу після того, як його побив водій тролейбуса
Хмельниччанин Юрій Юрок показує, якого розміру м’яку іграшку йому подарувала мама на день народження 31 січня. Школяр не може жувати їжу після того, як його побив водій тролейбуса

10-річні хмельничани Юрій Юрок та Олесь Закутній поверталися 30 січня зі школи додому. Дорогою грали у сніжки. На вул. Свободи Юрок влучив у відчинену шибку тролейбуса N201.

— Він зупинився, — згадує школяр. — Водій підбіг до мене. Спитав, чи це я кинув. Кажу, що я. Він схопив мене й ударив у лице. Потім потягнув через передні двері до салону. Вліпив у зуби.

Пасажири бачили, як чоловік б"є школяра, однак мовчали.

Жінка на зупинці стала перед тролейбусом і не дозволила їхати. Потім із мобільного Юрія подзвонила матері.

— Спочатку подумала, що син попав під тролейбус, — говорить 31-річна Валентина Юрок. — Половина його рюкзака була у крові. Юрка забрали до лікарні. Там він перелякано каже: "Мамо, тільки не бий". Розповідав, що й не думав тікати від водія, бо відчував свою провину. Просив пробачення, коли той вдарив уперше.

Юра — єдиний син Валентини. Жінка — приватний підприємець, тримає кілька кіосків. До зупинки приїхав вітчим хлопця Сергій Ящук, 32 роки. Стосунки з водієм не з"ясовував.

— Сергій удвічі більший за того водія, — каже Валентина. — Якби вдарив, то той би не встав. Але ми цивілізовані люди.

У тролейбусі було повно людей, і ніхто не захистив дитину

Лікарі діагностували у школяра вивих нижньої щелепи, гематому на обличчі та струс мозку. Нині він у щелепно-лицьовому відділенні обласної лікарні.

— У хлопчини посттравматичний артрит скронево-нижньощелепного суглоба із правого боку, — говорить хірург Андрій Овчарук. — Стан задовільний. Наприкінці тижня плануємо його виписати.

31 січня хлопець відсвяткував 11-річчя.

— Щелепа сина не рухається, він не може їсти, — розповідає Валентина Юрок. — Роблю пюре і годую через трубочку. Дитина в шоковому стані. Отакий у нього був день народження. Я подаватиму до суду. Однак у шоці від іншого: у тролейбусі було повно людей, і ніхто не захистив дитину.

У школі N5 про Юрія Юрка говорять як про звичайну дитину.

— Хлопець як хлопець, — каже класний керівник Ольга Кондратюк. —  Любить побігати, поганяти — як усі. Нічим особливо не виділяється. Нормальна дитина.

50-річний водій тролейбуса Микола Матвіюк запевняє, що не бив хлопця.

— Зачепив трохи ліктем, — говорить чоловік. — А в тролейбус завів для того, аби взяти телефон і викликати батьків.

Матвіюк запропонував зустрітися й усе пояснити, однак на зустріч не прийшов.

— Характеристика цього водія негативна, — каже начальник Хмельницького тролейбусного управління Олександр Барановський. — Не раз на нього скаржилися. Він одружений. Але, наскільки мені відомо, дітей не має. Захищати його не збираємося.

Зараз ви читаєте новину «П"ятикласника Юрія Юрка побив водій тролейбуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути