четвер, 22 жовтня 2020 06:10

"Приходили за грошима. Даром би ніхто не ліз"

У селищі Брюховичі на Львівщині грабіжники забили до смерті бізнесмена 61-річного Мечислава Жеребецького в ніч на 16 жовтня. Його 58-річну дружину скалічили.

Троє нападників були в балаклавах. На подвір'я подружжя на вул. Отця Іздрика потрапили через сусідське — перелізли через паркан. Там триває будівництво.

— Жінка вийшла на вулицю набрати води зі свердловини. В цей момент злочинці підстерегли її. Зв'язали скотчем, мотузками. Побили й залишили в альтанці. Після цього вільно зайшли в будинок, — розповідає 41-річний Тарас Сабанюк із поліції Львівщини. — Там був господар. Вимагали, аби сказав, де сейф і гроші. Пізніше чоловіка знайшли вже мертвим із побитою головою.

Жінка змогла звільнитися за 3 год. після того, як нападники пішли. Подзвонила доньці. Та викликала поліцію. Основна версія слідчих — пограбування. Кажуть, погроз родина не отримувала.

Мечислав Жеребецький — засновник семи компаній. Деякі пов'язані з будівництвом, продажем земельних ділянок. Одну з них він продав напередодні нападу, за словами сусідів.

— Це правда. Але водночас розрахувався з боргами. Тому поки що сказати, що саме вкрали — не можемо, — говорить Сабанюк.

Гавкіт собак на подвір'ї Жеребецьких у ніч нападу чули сусіди. Проте не надали значення.

— Жінка чула, але не виходила. Подумати не могла, що таке під боком відбувається. Убитий був нормальний чоловік — спокійний, привітний, — розповідає сусід Микола Гіль. — Мав жилку "купи-продай". Гроші в них завжди водилися. Однозначно приходили за ними. Даром би ніхто не ліз.

Слідчі збирають матеріали з камер спостереження, спілкуються з дружиною й донькою вбитого підприємця. Допитують можливих свідків. Нападникам загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «"Приходили за грошима. Даром би ніхто не ліз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути