Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 07:11

Політв"язнів і репресованих вигнали з офісу

По обіді 24 березня до столичного офісу Всеукраїнського товариства політв"язнів і репресованих зайшло півтора десятка чоловіків. Наказали виселятися. У приміщенні має облаштуватися Музей православної ікони.

— Усі вони — бритоголові, накачані, — згадує 72-річний Сергій Кудра, член спілки. — Показали якийсь папірець. Мовляв, то договір купівлі-продажу приміщення. Ми не виходили, бо наша угода про оренду діє до 24 квітня 2008 року. Так нас виштовхали в спину, обізвали бендерами.

Чоловіки повантажили три комп"ютери, два сейфи, телефонні апарати, архів товариства на машину і вивезли. У керівника організації Героя України Євгена Пронюка відібрали портфель із документами та печатками.

Всеукраїнське товариство політв"язнів і репресованих створили 10 років тому. Воно об"єднує 40 тис. репресованих і членів їх родин. Офіс облаштували у двоповерховому будинку по вул. Межигірській, 7/16 площею близько 400 кв. м. Усередині — дерев"яні сходи, на стінах старі шпалери. На першому поверсі — Музей політв"язнів, що планували відкрити найближчим часом. На другому — адміністративні кабінети товариства.

— Наша організація — бюджетна, але її практично не фінансують, — пояснює член товариства Вікторія Цимбал. — Тому ми такі убогі.

Договір оренди організація уклала з міською адміністрацією 1996-го. Термін дії — 25 років. Кожні п"ять років умови переглядаються.

— Ми просили Черновецького продовжити угоду, але мер проігнорував нас, — кажуть члени товариства.

Новим власником приміщення називають директора фірми "Алекс-компані" Валерія Хорошуна. Саме він керував молодиками під час штурму.

— Хорошун — директор фірми-одноденки, створеної для захоплення держвласності, — упевнені політв"язні. — Очевидно, за ним стоїть хтось із чиновників. Під час захоплення чергували двоє міліціонерів. Вони захищали загарбників.

Місяць тому так само вигнали з офісу Київську міську спілку інвалідів. Діяли за згодою Дарницької райдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Політв"язнів і репресованих вигнали з офісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути