Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 19:12

Викрали екс-прокурора Київщини

Четверо озброєних чоловіків у масках викрали 24 листопада в Парижі екс-прокурора Київської області Юрія Гайсинського, 61 рік. Вимагали від нього $20 млн. За шість днів його відпустили, не взявши викупу.

До Парижа він вилетів того ж дня, 24 листопада. За чутками, Гайсинський супроводжував невідомого співвітчизника в ролі експерта, аби підписати угоду, що стосується нерухомості. Чоловіки оселилися в готелі "Маврикій" у центрі Парижа.

Українців викрали під час поїздки взятим напрокат автомобілем. Через два дні викрадачі запропонували зятю Гайсинського заплатити викуп у розмірі $20 млн. Кажуть, він не мав наміру платити, бо чоловіків розшукувала французька жандармерія.

Українці з"явилися в готелі "Маврикій" 30 листопада вранці. Кажуть, їх утримували поблизу міста Фонтенбло, яке за 60 км від Парижа.

Гайсинський родом із Полтави. Працював юристом, прокурором, у 1992–1993 роках — першим заступником Генпрокурора. До 2007-го керував Київською обласною прокуратурою.

Зараз ви читаєте новину «Викрали екс-прокурора Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути