Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2007 16:53

Побили знімальну групу телеканалу "Чорноморська"

"В обід минулої п"ятниці ми отримали інформацію, що з центрального вокзалу до Києва відправляється спеціальний потяг з активістами Партії регіонів, — розповідає "ГПУ" 33-річна журналістка кримської телерадіокомпанії "Чорноморська", жителька Сімферополя Олена Механік. — Ми з оператором Олександром Хоменком одразу виїхали на зйомки".

На вокзалі журналісти побачили потяг без таблички. В 11 плацкартних вагонів  молоді хлопці заносили коробки з банками тушонки, біло-синіми прапорцями і шаликами. Машиніст сказав, що о 14.42 потяг відправляється до Києва. Журналісти спробували зайти до вагону, та провідник не пустив. Тоді вони потайки зайшли до іншого вагону.

— Скрізь сиділи хлопці десь до 20 років, — продовжує Олена Механік. — Ми їх знімали. Запитували, куди прямують. Один погодився, розповів, що їдуть захищати власні інтереси на форум Партії регіонів. Тільки сказав "Ющенко", як сусіди закрили йому рота.

До вагону зайшов старший чоловік. Представився керівником служби безпеки групи активістів. Разом із провідником "есбіст" почав виштовхувати журналістів на вулицю.

— Типовий бритоголовий, — описує його журналістка. — Відповідно говорив, пер матюки, почав бити оператора кулаками. Видно, що знає, як поводитись. Коли Саша вмикав камеру він кричав: "Чого ти мене б"єш?". Як він міг битись, коли сам худий, ще й камеру зі штативом тримав?

На пероні керівник служби безпеки звинуватив журналістів у крадіжці банок із тушонкою. Підійшов перший заступник голови Кримської організації Партії регіонів Петро Запорожець.

— Почав сварити, мовляв "вас сюда никто не звал вот и нечего снимать", — каже Олена. — Підтвердив, що потяг їде до Києва й дав команду: "По вагонам!". Потяг рушив.

Журналісти написали скарги до прокуратури Залізничного району Сімферополя, представництва президента України й начальнику республіканського управління міліції.

— Ніякої бійки там не було, то все перебільшено, — каже "ГПУ" лідер кримського молодіжного крила Партії регіонів Олексій Черняк, який був очевидцем. — На пероні були журналісти кількох телеканалів, вони все чудово відзняли. "Чорноморська" запізнилась, журналісти хотіли зайти до вагону, коли поїзд від"їжджав. От їх і вивели, бо вони не мали квитків й нікого не проводжали. Те, що телерадіокомпанія "Чорноморська" робить замовні однобокі сюжети проти Партії регіонів на користь БЮТу, давно не секрет для кримчан.

Минулої суботи активісти Партії регіонів побили в Сімферополі журналістів "Нового каналу". Ті намагалися відзняти епілептичний напад в учасника мітингу перед представництвом президента. Один мітингувальник стрибнув ззаду на дівчину-оператора, інші звалили журналіста й кілька разів ударили його ногами.

Зараз ви читаєте новину «Побили знімальну групу телеканалу "Чорноморська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути