Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2008 16:26

Перед загибеллю Тетяна Кушнір вимила вікна

Автор: фото надане Катериною Кушнір
  Тетяна Кушнір (зліва) разом із ректором Ірпінської податкової академії Петром Мельником і подругою
Тетяна Кушнір (зліва) разом із ректором Ірпінської податкової академії Петром Мельником і подругою

Тіло 20-річної Тетяни Кушнір знайшов увечері 24 листопада її молодший брат Олександр. Дівчина лежала роздягнута на порозі між кімнатами квартири. На шиї — шнур від подовжувача, зав"язаний на три вузли. Експерти встановили, що загибла була незайманою.

Тетяна жила із братом у батьківській хаті в райцентрі Тульчин Вінницької області. Їхні батьки розлучилися. Матір виїхала на заробітки до Москви, батько — до Києва.

— Я старалася для дітей, як могла, — у 38-річної Катерини Кушнір тремтять руки. Вона сидить у кімнаті з матір"ю Галиною Шевчук, 62 роки. Жінки планують іти на маслосирзавод, де Тетяна працювала обліковцем. — Ми з чоловіком розлучилися. У цьому біда. Чоловік казав платити йому за хату. Я взяла кредит, щомісяця мала віддавати 850 гривень, а зарплату тут мала 500. Ще дітей за щось треба було вчити. Поїхала в Москву не зі своєї волі.

Катерина згадує, що її донька пережила дві складні операції на хребті.

— Гроші на них збирали всією громадою. Таня була доброю душею, її любили і сусіди, і на роботі, і в академії. Навчалася на четвертому курсі Ірпінської національної академії податкової служби, була старостою групи, — жінка витягує залікову книжку доньки. Показує п"ятірки. Просить опублікувати фотографію, на якій донька поряд із ректором академії Петром Мельником і подругою. — Таня була улюбленицею ректора. Планувала залишитися працювати при академії.

21 листопада дівчина приїхала додому після сесії. Наступного дня розмовляла з матір"ю по телефону. Та пообіцяла приїхати додому 30 листопада.

— А доця каже: сон мені, мамо, наснився. Я — наречена і одна у весільній фаті танцюю на подвір"ї, — зітхає жінка. — Я відповіла, що це болєзнь.

Тетяну поховали в білій весільній сукні. На похорон приїхали однокурсники. Її молодший брат навчається в місцевому ПТУ N41.

Шухляди були відкриті, сумочка перевернута, гаманець зник

— Дочку не повернеш, але я хочу знати правду. Не вірю, що Таня наклала на себе руки, — плаче Катерина Кушнір. — Ті, хто це зробив, знали, що я працювала в Москві, висилала  гроші на погашення кредиту. Усі подушки поперетрушували, все кругом перерили. У крупах навіть шукали, але не знайшли. Да нікогда в жизні моя дитина не могла накласти на себе руки, як каже міліція! Аби це було так, то священик не відправив би службу.

На похорон племінниці приїхав 51-річний В"ячеслав Кушнір, колишній прапорщик.

— Її могли вбити, а потім інсценувати самогубство, — припускає В"ячеслав Олександрович. — Бо вона лежала прив"язана до ручки дверей. У такому положенні люди самогубством не кінчають. І де ділося з Тетяни золото? На ній були три каблучки, ланцюжок, золотий браслет. Сумочку перерили, забрали 300 гривень.

До розмови долучається 29-річна Світлана Кушнір, донька В"ячеслава. Того вечора жінка була на місці трагедії.

— Коли прибігла, то лікарі нікого не пускали до хати, міліції не було, — уточнює Світлана. — Констатували смерть, а тіло було холодним. Відрізали з шиї провід, хоч не повинні цього робити. Міліція мала б подивитися на вузол.

На порозі в хаті Світлана побачила папір, яким Тетяна мила вікно. Тюль зняла, не встигла повісити. Шухляди були відкриті, сумочка перевернута, гаманець зник. На дивані видно сліди боротьби. На подушці та шпалерах — кров.

— Останній день на роботі Тетяна була веселою, дуже довольною, бо підняли зарплату, — додає Альона Ардикуца, 40 років, начальник фасувального цеху маслосирзаводу. — Планувала купити нові зимні сапожки. Узяла у відділі соцзабезпечення путівку, за два тижні  мала їхати в санаторій.

Міліція відпрацьовує різні версії загибелі дівчини. Від офіційних коментарів утримуються, чекають висновків експертів Вінницької криміналістичної лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Перед загибеллю Тетяна Кушнір вимила вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути