субота, 24 травня 2008 07:13

Пенсіонери перекрили дорогу

У середу зранку майже 40 пенсіонерів із села Судилків Шепетівського району Хмельниччини перекрили дорогу від райцентру до Києва. Не пропускали маршрутки й автобуси.

Люди вимагали скасувати обмеження на пільговий проїзд у громадському транспорті. Шепетівський район обслуговують приватні перевізники. Пенсіонерів безкоштовно возять дев"ять автобусів у районі, з 9.00 до 16.00. За це отримують компенсацію з державного бюджету. Пенсіонери знають ці машини. Інші перевізники пільговиків не возять.

— Удень, коли проїзд безкоштовний, ці великі автобуси не їздять, — обурюється пенсіонерка Галина Суконік, 70 років. — Тільки бусики, а ті нас не беруть.

Про акцію протесту пенсіонери повідомили міліцію, міську, районну і сільську ради. Дозволу не отримали, бо на дорогах мітингувати заборонено. Однак міліціонери приїхали на акцію, стежили за безпекою.

— Я-от їхала із Шепетівки в село, заплатила гривню, — скаржиться Ганна Чопоркова, 81 рік. — Водій на півдорозі мене висадив, бо проїзд до Судилкова коштує півтори. Зупинив бусик і сказав, що далі не поїде.

Із вимогами пенсіонерів приватні перевізники не погоджуються.

— Безкоштовно не возитимемо, — розповідає приватний перевізник Андрій Джумик, 25 років. — Щодня заправляємо транспорт пальним, яке цього року кілька разів дорожчало. Компенсацію за пільговий проїзд повертають наприкінці року, і то не всю.

За 3 год. пенсіонери розійшлися. Домовилися, що власники "пільгових" автобусів їздитимуть за графіком.

— За встановленим графіком їздитимуть протягом трьох місяців, — каже начальник відділу економіки Шепетівського міськвиконкому Василь Кулачук. — Якщо пенсіонери не будуть задоволені, тоді перевізники відмовляються від компенсацій, і всі їздитимуть на однакових умовах. Цього року держава виділила удвічі менше коштів на відшкодування.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери перекрили дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути