субота, 02 лютого 2008 07:02

Паспортисти не приймають заповнені від руки бланки

Автор: фото: Галина ОСТАПОВЕЦЬ
  Максим Левін із міста Боярка під Києвом показує штамп реєстрації в паспорті. Отримав його безкоштовно, бо має чорнобильські пільги. У паспортному столі з чоловіка просили 50 гривень
Максим Левін із міста Боярка під Києвом показує штамп реєстрації в паспорті. Отримав його безкоштовно, бо має чорнобильські пільги. У паспортному столі з чоловіка просили 50 гривень

У паспортному столі міста Боярка, що під Києвом, жителі платять за бланки, оформлені на комп"ютері. Заповнені від руки не приймають, як було раніше. Люди обурюються.

— Прийшов сюди, щоб змінити місце прописки, — розповідає 25-річний Максим Левін. — Мав сплатити лише державне мито, однак не платив, бо маю чорнобильські пільги. Узяв п"ять бланків. Хотів заповнити від руки, а мені: "Треба тільки на комп"ютері". Відправили до кімнати N210.

На дверях кабінету Левін побачив розцінки — від 10 до 40 грн. за заповнення бланку. Найдорожчий — на прийняття громадянства. Чоловікові нарахували 50 грн, але платити він відмовився. Пішов до начальника паспортного столу Івана Ковальчука.

— Він наче був готовий до мого питання, — каже Левін. —  Витягнув товсту книжку і сказав, щоб читав. Пояснив, що така послуга, як запис друкованими літерами у бланках, має коштувати 14 гривень із копійками. А він, мовляв, такий добрий, зробив по 10. А люди ще й незадоволені.

Максим передзвонив у Департамент паспортної служби України. Там підтвердили, що таких послуг не передбачено.  Повернувся до Ковальчука.

— Він зустрів мене в коридорі і запропонував провести без черги, — каже Левін. — Потім сам зайшов у кабінет, і мені все заповнили безкоштовно.

У прес-службі Міністерства внутрішніх справ пояснюють, що при постановці чи знятті з обліку люди мають сплачувати лише  держмито. У кожному випадку воно різне. Бланки мають отримувати безкоштовно. Заповняти їх слід самим чи попросити паспортистів. Ті  повинні робити це безплатно.

Зараз ви читаєте новину «Паспортисти не приймають заповнені від руки бланки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути