Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 00:00

Олексія Грищенка вбили син і колишня дружина

  Зліва направо: чернігівчани Ніна Грищенко, її син Володимир та співмешканець Володимир Катеринич фотографуються для кримінальної справи в міськвідділі міліції наступного дня після убивства Олексія Грищенка
Зліва направо: чернігівчани Ніна Грищенко, її син Володимир та співмешканець Володимир Катеринич фотографуються для кримінальної справи в міськвідділі міліції наступного дня після убивства Олексія Грищенка

Увечері 9 липня до хати 50-річного інваліда-колясочника Валерія Штомпеля на вул. Житомирській, 42в у Чернігові прийшла 46-річна безробітна Ніна Грищенко. Із нею були співмешканець Володимир Катеринич, 35 років, та

24-річний син Володимир. У господаря хати тимчасово жив колишній чоловік Ніни й батько Володі Олексій Грищенко, 51 рік.

Усі п"ятеро сіли за стіл і почали випивати. Коли господар пішов спати, Ніна та син посварилися з Олексієм, згадували колишні образи. Сварка переросла в бійку. Гості накинулися на Грищенка — лупцювали кулаками, ногами, табуреткою. Поламали майже всі ребра.

Найжорстокіше знущалася колишня дружина. Вона зв"язала Олексієві руки й почала забивати молотком загостреного дерев"яного кілка в задній прохід. Чоловік кричав від болю. Ніна зняла з себе труси, помочилася на них і запхнула йому в рота. Продовжила бити. Як втомилася — вдарила молотком по голові. Грищенко затих.

Син Володимир зі співмешканцем матері пішли додому й лягли спати. Олексія залишили в калюжі крові серед кімнати. Уночі господар будинку прокинувся й викликав міліцію. Грищенків затримали у власній квартирі на вул. Гагаріна, 9а.

Раніше Грищенки жили разом у трикімнатній квартирі. Олексій та Ніна мали двох спільних дітей — Володимира й Олександра, 23 роки. Усі, крім останнього, пиячили. Ніде не працювали, жили на соцдопомогу та з разових підробітків. Сварилися, Олексій бив дружину й синів.

— Молодший Сашко цього не витерпів і переїхав, — розказують сусіди. — Він працює, не п"є.

У Грищенка від першої дружини був ще син Віталій. Той жив окремо, лиш інколи провідував батька.


Вісім років тому Олексій під час сварки зарізав свого старшого сина Віталія. Покалічив Ніну й Володю. Їх ледве врятували. За це чоловік відсидів 8 років.

Кілька років тому син Володимир попав на мотоциклі в аварію. Відтоді, за словами сусідів, "почав звіріти". Його тричі засуджували за крадіжки. Донедавна жив із 27-річною Оленою. Бив її за найменшу провину.

Доки Олексій сидів, Ніна оформила розлучення. Півроку тому зійшлася з Володимиром Катериничем.

На початку цього року Грищенко вийшов із тюрми. Був хворий і скалічений. Ходив із ціпком. У нього гнила нога. Повернувся до Ніни та синів. Близько місяця жили разом, а потім жінка вигнала Олексія. Перебрався до інваліда-пенсіонера Валерія Штомпеля.

Нині проти Грищенків і Катеринича порушили кримінальну справу. Усі троє чекають вироку суду в слідчому ізоляторі.

— Кожному загрожує до 15 років ув"язнення, а декому й пожиттєве, — розповідають у міліції. — Їх треба тільки ізолювати від суспільства. І що на довше, то краще.

Ніна Грищенко та її син зізнаються у скоєному. Жінка каже, що вчинила так із помсти. Катеринич спершу заперечував свою участь, а потім теж зізнався.

— Можливо, убили й за квартиру, — припускає заступник начальника сектору з розкриття злочинів Чернігівського карного розшуку Максим Бібік. — Вийшовши з тюрми, Олексій претендував на житло. Кажуть, вимагав гроші за квадратні метри, на які мав право.

Зараз ви читаєте новину «Олексія Грищенка вбили син і колишня дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути