Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 07:02

Олександр Швидкий облив кислотою кохану

Минулого четверга у Подільському райсуді столиці розпочався суд над 50-річним таксистом Олександром Швидким. Йому загрожує вісім років ув"язнення за те, що облив кислотою Яніну Малецьку, 30 років.

Олександр познайомився з Яніною в 1996-му. Обоє працювали на книжковому ринку Петрівка, мали власні родини. Згодом почали зустрічатися. Швидкий залишив сім"ю, перебрався до батьків. Малецька розлучилася з чоловіком 2003-го. Разом почали жити у квартирі жінки на вул. Межова.

До Яніни часто приходив колишній чоловік — він мав такі ж права на житло. За півроку Олександр повернувся до батьків, однак відносин не розірвав. 2007-го до жінки повернувся чоловік. Яніна сказала Швидкому, щоб той її забув. Та він продовжував дзвонити, приходити. Жінка запевняє, що погрожував, якщо вона його покине.

18 червня Олександр попросив Малецьку про зустріч, запевняв, що останню. Під"їхав на жовтому "рено", подарував квіти.

— Яніна сказала, що повернулася до чоловіка, — згадує Швидкий. — Ми почали сваритися. Як їхали в машині, вона намагалася вистрибнути.

Біля бювету неподалік урочища "Кинь-грусть" зупинилися. Яніна вибігла з машини і спробувала втекти. Олександр кинувся за нею.

— Чую — жінка верещить, а чоловік її тягне за волосся, — згадує 55-річний киянин Олександр Кірієнко. — Я проходив недалеко. Бачу — вона впала, кричить. Я підбіг і відігнав чоловіка.

Швидкий сів у машину й поїхав. А через кілька хвилин повернувся й вилив сірчану кислоту на голову коханої. Та закричала. Олександр Кірієнко стояв поруч. Він схопив палицю і вдарив нападника. У відповідь той хлюпнув кислотою на нього.

— Я лікував опіки сам, — зітхає Кірієнко. — Ніхто мені не допомагав. А той чоловік неадекватний, погрожував мені пістолетом. Боюся, що помститься.

Яніна Малецька не хоче розмовляти з журналістом. Відвертається, закривається від фотоапарата. Її обличчя не скалічене — основна кількість кислоти потрапила на голову, руки й груди. У жінки уражено 20% тіла.

— Швидкий визнав провину повністю, — розповідає слідчий Подільського райвідділу Андрій Вишневський. — Чому так скоїв, не може пояснити. Нині він перебуває в ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Швидкий облив кислотою кохану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути