Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 07:09

Олександр Івасюк спалив себе та двох дітей

"Ти мене дістала", "Ти досягла чого хотіла" — такі записки залишив 45-річний Олександр Івасюк на столах у кухні й кімнаті будинку. "Забираю дітей, ми йдемо на іншу планету, там нам буде добре", — вивів синьою ручкою на порожній коробці з-під цукерок.

8 жовтня Олександр закрився в будинку з двома синами — 4-річним Володимиром та Іваном, 6 років. Діти спали. Чоловік ліг на ліжко, серед кімнати підпалив купу паперу. Хату заповнив їдкий дим, зайнялась доріжка. Троє задихнулися чадним газом. На їхніх тілах обгорів лише одяг. Згодом вогонь згас.

— Ми кілька днів не бачили їх, — розповідає міліції 47-річна сусідка Ірина Кравчук. — Спочатку десь із подвір"я йшов дим. Думала: щось палили на городі. Потім диму не стало. 12 жовтня рішила зайти подивитися. Дивлюся, двері закриті зсередини. Через вікно побачила — на полу лежить Володя. Зразу викликала міліцію.

Олександр Івасюк ніде не працював. Із 38-річною дружиною Олесею і чотирма дітьми жили у власному будинку по вул. Павлика Морозова в райцентрі Тульчин на Вінниччині. Дружина отримувала допомогу на дітей. У липні народила доньку Юлю.

Саша просив розписатися, а вона не хотіла

— Вони з жінкою жили десь років вісім, та не розписувалися, — веде далі Ірина Кравчук.— Саша просив її розписатися. Та вона не хотіла, бо отримувала допомогу на дітей. Часто сварилися. То грошей не хватало, то по хатніх питаннях.

За кілька днів до трагедії Олеся посварилася з чоловіком і поїхала до матері в село Зарічне Тульчинського району. Взяла доньку та старшого сина від першого чоловіка Вадима, 9 років.

— У неї такий характер — завжди хотіла, щоб Саша підчинявся, — розповідає сусідка. — А він її любив дуже. За два тижні до цього прийшов і розплакався. Казав, що він більше так не може, щось із собою зробить.

Олександра Івасюка й дітей поховали. Обставини трагедії з"ясовує міліція.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Івасюк спалив себе та двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути