Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2007 07:05

Олександр Деменко повісився в гаражі

В райцентрі Семенівка на Полтавщині повісився 53-річний голова районної ради Олександр Юрійович Деменко.

— Та Бог його зна чого, — зітхає худорлява сусідка Деменків і дивиться на запломбовані міліцією двері гаража. — І дружина Ольга не зна. Прийшов додому 31 травня, передівся, вийшов у двір. Потім вона відкрила гараж, а чоловік висить. Дуже розстроїлися з донькою, виїхали в сусіднє село Оболонь до Ольгиної сестри Наталі.

На похороні Деменка було багато людей. Приїхав голова Полтавської обласної ради Олександр Удовиченко, колеги з сільських і районних рад.

— Нічого там політичного немає, — запевняє начальник Полтавської обласного управління міліції Михайло Вершняк. — Якісь робочі питання були, конфлікт із водієм.

Олександр Юрійович був висуванцем Блоку Юлії Тимошенко. Колись починав з електрика в колгоспі, потім працював у райкомі комсомолу, був заступником голови райвиконкому, першим заступником представника президента в районі, дев"ять років керував справами районної ради. Торік у квітні всі 45 депутатів проголосували за нього на виборах голови райради. Дружина Олександра Деменка Ольга працює друкарем у райдержадміністрації, донька Олена — в Полтавському інституті післядипломної освіти.

— На нараді ми вирішили не коментувати трагедію, — каже однопартієць Деменка, який не хоче називатися. — Із донькою у нього були дуже теплі стосунки. Я забирав її з Полтави. Вона казала, що батько жалів для себе копійку, в старому костюмі ходив. Збирав гроші їй на квартиру.

Деменко любив футбол, опікувався спортивними командами району. Мав город у селі Тройняки. Зазвичай прокидався о п"ятій ранку.

Колеги не пов"язують самогубство й конфлікт Олександра Деменка з 61-річним водієм Володимиром Лопатою.

— Лопата уже на пенсії, — каже однопартієць покійного. — Попросився рік попрацювати, доки донька інститут закінчить. Рік пройшов, і написав заяву. Тоді передумав. От і все, це не варте виїденого яйця. Тепер боїться вийти на вулицю, бо всі в нього тицяють пальцями.

— Олександр Юрійович за рік зробив на посаді багато, — каже депутат Валерій Книш, 44 роки. — Я не думав, що можна переворушити таку масу роботи. Однаково ставився до всіх партій. Улюблений його вислів: "У нас одна партія — Семенівський район". Напередодні смерті багато планував.

Особистісну причину я б відкинув, партійну — теж, — продовжує депутат Книш. — Демченко просто все дуже близько брав до серця, все переживав у собі, не міг дати різку відповідь. Його можна було зачепити дрібницею. Причину треба шукати в подіях останніх днів.

Дехто з депутатів припускає, що Деменку могли підсунути документ, який він підписав, а потім зрозумів, що робити цього не треба було.

— Мабуть, хтось сказав, що це випливе. Є люди, які з усмішкою сядуть в тюрму, а Деменко не такий, — каже його добрий знайомий.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Деменко повісився в гаражі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути