Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2007 07:13

Оксана Кір"як утекла від пожежі по простирадлу

Уранці 4 грудня у вікно четвертого поверху вінницької "хрущовки" на вул. Свердлова, 62 постукали. 18-річна власниця квартири Зінаїда Стоколоса підійшла до вікна. За склом на простирадлі звисала сусідка зверху Оксана Кір"як, 28 років. Просила впустити її.

— Я злякалася, не знала, що робити, — згадує Зінаїда через два дні після пригоди. — Тим часом Оксана ногами відкрила кватирку й пролізла в кімнату. Аж тоді я зрозуміла, що почалася пожежа.

Кір"яки тримають у Вінниці власну туристичну фірму. Мати працює директором, батько допомагає їй, син і донька Оксана — менеджери. Дівчина — інвалід дитинства. Вона німа, однак усе чує і розуміє. Сім"я має дві квартири в сусідніх будинках. Того ранку у двокімнатній на Свердлова Оксана була сама.

— Я перебував у іншій квартирі, — розповідає батько Оксани 59-річний Віктор Кір"як. Чоловік змітає попіл, що лишився від домашньої бібліотеки. — Тут працював тільки холодильник. Очевидно, через нього все й почалося. Думаю, сталося коротке замикання, а автоматика на щитку не спрацювала.

Худенька дівчина з двома хвостиками і чорним від сажі лицем допомагає виносити згорілі меблі. За два дні одну кімнату вже вичистили.

"Прокинулася від туману в кімнаті, вогонь уже пробивався з-за дверей, — пише на папірці Оксана. — Прив"язала простирадло до батареї і по ньому сповзла вниз. Я бачила в якомусь фільмі, що так рятувалися".

Пожежники приїхали швидко.

— Погасили вогонь, але налили стільки води, що в нас уся квартира попливла, — розповідає Зінаїда Стоколоса. — Електрики сказали, що небезпечно користуватися проводкою, доки все не висохне. Вечеряємо при свічках.

Рятувальники оцінили збитки в 15 тис. грн. Однак Кір"яки називають у кілька разів більшу суму. Нині всі четверо живуть в однокімнатній квартирі.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Кір"як утекла від пожежі по простирадлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути