четвер, 26 листопада 2020 07:10

Незаконно розкопали древній курган

Біля села Скоблеве Казанківського району Миколаївської області невідомі незаконно розривають царський скіфський курган, якому біля 2,5 тис. років. Дозволу не мають.

— Миколаївським археологам анонімно повідомили місцеві про техніку, яка приїхала до кургану. Самі жителі боялися йти туди. Попросили перевірити, — говорить представник громадської організації "Бузький Гард" Ілля Зелінський, 31 рік. — Очікували побачити там якогось фермера, який заїхав і все розпахав. Натомість виявили, що курган розритий. Таких мас­штабів мародерства ніколи не було. Приватна охоронна фірма "Варта міста" розгорнула поряд табір. Один пікап, помітивши нас, на великій швидкості покинув місце розкопки. Залишили техніку. Охорона нам не заважала. Лише перевірили одне в одного документи.

Археологи викликали поліцію.

— Частина невідомих людей втекли з місця події. Водій екскаватора виїхав з кургану і побіг у поле. Там сів у транспорт і зник.

Поки до кургану ніхто не повертався.

— Техніку забрали, табір теж. Вивозили через поля, пошкодивши чужі паї, — додає Зелінський.

Поліція відкрила ­кримінальне провадження, проводять слідчі дії. Не розголошують інформацію, хто замовив охорону біля кургану і кому належить техніка.

Зараз ви читаєте новину «Незаконно розкопали древній курган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути