Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 05:30

На ефіопця Германа Мехарі сусід нацькував бійцівського пса

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Герман Мехарі з дружиною Галиною і донькою Ніколлю у своєму будинку в Хмельницькому
Герман Мехарі з дружиною Галиною і донькою Ніколлю у своєму будинку в Хмельницькому

5 млн грн хоче вимагати з України ефіопець Герман Мехарі, 43 роки. Він обурюється, що його ображають через колір шкіри. Міліціонери досі не покарали 40-річного Ігоря Арсенюка, який нацькував на Германа свого бійцівського собаку.

— Тогда я с приятелем встретился, пять лет его не видел, — хмельничанин Герман згадує 11 листопада 2010-го. — Игорь подошел, начал обзывать. Спровоцировал собаку. Она бросилась на меня, повалила. Минут 20 катала по земле. А Игорь кричит: "Негр, уeзжай в свою Африку". Потом привязывает собаку и бьет меня головой в лицо. А потом еще несколько раз кулаками.

Після нападу ротвейлера Герман звернувся до травмпункту. Там зафіксували легкі тілесні ушкодження.

— В милицию не обращался, какой с этого толк, — махає рукою. — У меня два раза горел магазин. Сказали, от замыкания. Пошел в милицию, а мне: "Дай денег на бензин, на то на сё". Растраты, а проблема не решается. Из-за этого сахарным диабетом заболел.

Герман родом з Ефіопії. 1990-го приїхав до Хмельницького, за п'ять років закінчив місцевий технологічний інститут і повернувся на батьківщину.

Його батько очолював відділок поліції міста Аддіс-Абеба. Однак під час державного перевороту батька заарештували. І Герман повернувся до України. Почав власну справу. Спочатку тримав кіоски, згодом побудував магазин та будинок. 2004-го одружився.

— Германа постійно травлять, — каже його дружина 30-річна Галина Кириченко. — Під двері нашого будинку постійно зносять сміття, б'ють і розписують стіни. Я ніколи не думала, що люди такі жорстокі. А цей Ігор — особенно. На мене кричав, чого я вийшла заміж за негра. І що Герман мене втопить. Боюся, що натравить собаку і на нашу доньку. Вона ж теж темношкіра. Їй 6 років.

Герман третій рік не може підключити до будинку газ. Проклав труби, отримав усі дозволи, треба лише згода мешканців сусідніх багатоповерхівок.

— А Игорь настроил их против меня, — говорить Мехарі. — Собрались, кричали, что нужно замочить негра. Их жаба давит, что я живу нормально. Даже не знают, что дом построил на кредит, из-за которого все киоски продал. Теперь банкрот, кисков нет и в холоде живу.

За цькування собакою міліціонери не порушили кримінальної справи проти Ігоря.

— Ми оцінили гідність Германа у 5 мільйонів, — розповідає 55-річна Наталія Шустіна, адвокат Мехарі. — Не за те, що його побили. А за те, що його травили собакою тільки за те, що він темношкірий. І ніхто не вступився. У країні прогресує расизм. Через це родина планує виїхати звідси.

Ігор Арсенюк пояснив, що Герман напав на нього першим. А собака лише захищала господаря.

5 вересня торік Ігор Арсенюк натравив собаку на 33-річного Володимира Лишка. Останній отримав численні рани рук і ніг, кілька тижнів пролежав у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «На ефіопця Германа Мехарі сусід нацькував бійцівського пса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути