середа, 25 липня 2007 07:00

Міліціонер перекинув затриману машину зерна

"Пшениця цього року вродила, зібрав п"ять з половиною тонни, — розповідає 31-річний фермер Дмитро Володькін із села Коханівка Чутівського району на Полтавщині. — Від поля до складу три кілометри. Згрузив зерно на "КАЗ" і повіз. На повороті до села зупинили міліціонери. Обоє в цивільному. Я спинився, бо побачив службовий автомобіль".

29-річний старший оперуповноважений райвідділу Микола Туренко попросив документи на машину. Водій їх не мав, бо авто зібрав сам зі старих запчастин.

— Я б і не сідав у ту машину, але на поле іншою не заїхати, — запевняє фермер. — Пробував пояснити, та міліція не слухала. Вимагали відігнати машину в райвідділ. Зупинили двох понятих із сусідньої Никонорівки, почали записувати мої пояснення, дзвонили начальникові райвідділу. Той наказав "арештувати" зерно. Я кинув ключі та пішов додому.

За кермо вантажівки сів Микола Туренко. Його колега на службовій машині їхав слідом. На асфальтному спуску до села Кочубеївка КАЗ занесло. Машина перекинулася в кювет. Зерно висипалося. Міліціонер устиг вчасно вистрибнути. Отримав лише кілька подряпин.

— Я цілий день місця не знаходив, — каже Володькін. — Увечері пішов шукати машину. Зайшов на молокозавод, хлібоприймальний пункт, заправку. Хтось підказав, щоб сходив до райвідділу. Мене закликали до начальника. Розповіли, що трапилося. Я сказав, що ніяких претензій не маю, аби мені тільки машину віддали.

Наступного дня міліція помагала фермеру збирати розсипане зерно. Його лишилося 3 тонни.

— До ранку половину збіжжя розікрали, половина висипалася в кущі та траву, — бідкається Володькін.

Райвідділ відшкодував фермеру збитки. Міліціонери запевняють, що Туренка звільнили. Він своєї вини не визнає. Мовляв, у вантажівці відмовили гальма.

Начальник Чутівського райвідділу Анатолій Муренко взяв лікарняний. Виконувати обов"язки з відпустки відкликали його заступника Валерія Понякіна. Пригоду розслідує Інспекція з особового складу обласного управління міліції.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер перекинув затриману машину зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути