Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 07:04

Миколу Дзерука звинувачують у загибелі двох юнаків

"Мама, я тебя очень прошу, поезжай в Киев, я хочу жить", — із таким повідомленням отримала листа 60-річна пенсіонерка Валентина Дзерук із села Васильківське Петропавлівського району Дніпропетровської області від свого 41-річного сина Миколи. Чоловік п"ять місяців сидить у слідчому ізоляторі Дніпропетровська. Його звинувачують у смерті 18-річних Віктора Овчаренка й Артема Задорожнього.

— Моє серце на витримає. Після цього листа я щодня плачу, — каже жінка. — Син пише, як із нього знущаються, лупцюють.

Валентина Іванівна з чоловіком виховали доньку і двох синів. Молодший загинув від електроудару, чоловіка після того схопив інсульт. Чотири роки тому вбили Вадима, сина 43-річної доньки Тетяни. Після смерті онука Валентину Іванівну розбив параліч, вона ходить із ціпком.

Микола Дзерук пережив дві тяжкі черепно-мозкові травми, через які страждав на головні болі, безсоння. Мешкав у гуртожитку в селі Петрушки під Києвом, дружини і дітей не має. Працював водієм вантажівки автопідприємства ТОВ "ВАСТ-ТРАНС".

29 травня 2005 року їхав у відрядження через Дніпропетровщину. На ніч зупинився у родичів у місті Нікополь. Фуру поставив на узбіччі вул. Шевченка. Тієї ночі у причіп на мотоциклі "ява" в"їхали двоє юнаків. Водій Віктор Овчаренко загинув на місці, пасажир Артем Задорожній помер у лікарні.

Міліціонери порушили кримінальну справу за фактом аварії, допитали Миколу Дзерука. За порушення правил безпеки дорожнього руху, які призвели до загибелі людей, йому загрожує до 12 років в"язниці. Чоловік пояснив, що фура була обладнана необхідними габаритними вогнями, стояла не на дорозі. Однак родичі загиблих звинувачують Дзерука. Мовляв, причіп стояв на неосвітленій ділянці, попереджувального аварійного знака не мав. Від "ВАСТ-ТРАНС" вимагають по 100 тис. грн компенсації. Суд тривав два роки. Через хворобу Микола двічі не потрапив на засідання. Після цього його арештували.

— У Миколи в СІЗО почастішали нервові розлади, він став дратівливим, почав кидатися на міліціонерів. Його посадили в ізолятор для психічнохворих, — пояснює адвокат Олександр Лахтадир.

Дзерук оголосив голодування — через погані умови утримання.

— Коля пише, як із нього здирають шкуру, дубасять, — плаче Валентина Іванівна. — А наше майно описали, хочуть відібрати. Якщо він не вернеться, я стрибну з мосту. Іншого виходу немає.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Дзерука звинувачують у загибелі двох юнаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути