Ексклюзиви
субота, 15 грудня 2007 07:07

Микола Бондаренко застрелив сусідку, вважаючи її відьмою

На сім років позбавили волі 61-річного Миколу Бондаренка з села Яструбине під Сумами за вбивство сусідки Лідії Коробченко, 74 роки. Чоловік вважав її відьмою, тому й застрелив 11 серпня.

Микола працював механізатором, дружина Марія була дояркою у колгоспі. Виховали й видали заміж трьох доньок: Світлані нині 28 років, Олені — 32, а Нелі — 36. На пенсії Бондаренки виховували трьох онуків. Тримали господарство. Однак цього року, кажуть у селі, в родини почалася чорна смуга. Здохли поросята, кінь, птиця, корова. Усіх трьох доньок із дітьми покинули чоловіки.

Бондаренки стали їздити до знахарів. Скрізь їм казали одне й те саме: поробила сусідка, двічі називали ім"я Лідія. Микола не вірив. Однак улітку знайшов у городі сплутані клубки шерсті, глечики, замотану в ганчірку землю. Після того не раз казав Коробченко: перестань, давай жити по-хорошому. У відповідь та лаялася.

Здохли поросята, кінь, птиця, корова. Усіх трьох доньок покинули чоловіки

Лідія Сергіївна родом з Яструбиного. Із 1950-х жила з родичами в Донецькій області, на батьківщину повернулася 10 років тому. Чоловіка й дітей не мала. Більшість односельців вважають її відьмою. Вони свідчили в суді, що вміння ворожити передавалося в родині Коробченків по жіночій лінії не одне покоління.

11 серпня Микола Бондаренко побачив, як сусідка лупцює його гусей, що забрели на її город. Став кричати. У відповідь почув прокльони. Тоді чоловік схопив у хаті стару батькову рушницю і побіг до Коробченко. Та стояла на ґанку. Микола вистрелив їй у груди, потім ще раз. Зброю закопав у лісі. За годину жінка прийшла до тями, дошкандибала до сусідів. Сказала, хто в неї стріляв, а наступного дня померла. Чоловіка затримали.

На суді селяни підтримували Миколу. Казали, він урятував усе село. Мовляв, Коробченко займалася чорною магією.

Нині її хата стоїть порожня. Брат Лідії хоче продати оселю, однак покупців поки що немає. Коштує таке житло близько 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Микола Бондаренко застрелив сусідку, вважаючи її відьмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути