Ексклюзиви
четвер, 21 квітня 2011 01:30

"Ми даже виходити на дорогу боїмося"

Автор: Фото із архіву Ірини Васильєвої
  Президент Віктор Ющенко (в центрі) у 2007 році власним коштом звів для мешканців села Лісники під Києвом дерев’яні торгові столи з накриттям.  Ті продавали саджанці над дорогою. Уночі 11 квітня столи поламали
Президент Віктор Ющенко (в центрі) у 2007 році власним коштом звів для мешканців села Лісники під Києвом дерев’яні торгові столи з накриттям. Ті продавали саджанці над дорогою. Уночі 11 квітня столи поламали

У ніч на 11 квітня близько десятка чоловіків знесли торгові павільйони за селом Лісники під Києвом. Там продавали квіти.

— Лишила товару на 7 тисяч, і всьо бандити потрощили, — зітхає 38-річна Ірина Васильєва з Лісників. — Було 40 кустів роз, 10 ящиків анютки, 100 вазонів маргаритки, 20 кустов многолєтніка. Я цілий рік стягувалася, економила. А вони перевернули ролєта, потоптали квіти ногами, даже кофе і сахар вкрали.

Лісники розташовані обабіч дороги зі столиці на Обухів. Там живе співачка Руслана, колишній міністр Роман Зварич. Повз село на дачу щодня їздив екс-президент Віктор Ющенко. Часто купував у селян саджанці. З весни по осінь люди продають їх над дорогою.

— Тут вигодно торгувати саджанцями, — пояснює Ірина Васильєва. — Новосели постійно їх купують для дач.

Віктор Ющенко власним коштом поставив селянам дерев'яні торгові столи з накриттям. Сільська рада виготовила п'ять пластикових кіосків. Вони  стояли на землі запасу сільради. Там торгують 35 жінок.

2007 року неподалік квіткового ринку звели ресторан "Духмяна піч". Один із його засновників Дмитро Удовиченко поставив поряд з базаром кіоск "Гарячі пельмені". Там є швидкі страви, кава і чай.

— Землю сільради Удовиченко здав в оренду азербайджанцям, які теж квітами торгували. І нам каже: платіть по 15 гривень з місця за охрану, — продовжує Васильєва. — А чого маємо платить? Одказалися. Тоді він став нас виживати. А як помінялася власть, сказав прямо: "Іра, йди звідси. Тобі краще буде". Я не уступала. Так він бандитів найняв, щоб уночі все побили.

Кіоски охороняв сторож.

— Але що він міг зробити один проти десятьох, — розповідає Ольга Сагач, сільський голова Лісників. — Кажу нашим тіткам: вас же 35 людей. Ви ж сила. Зберіться і наженіть рейдерів.

Нападники завдали шкоди на 50 тис. грн. Селяни написали заяву до міліції. Однак упевнені, що Дмитра Удовиченка не покарають. Він пояснив, що про напад нічого не знає.

Сільська рада павільйони полагодила. Проте місцеві бояться там торгувати.

— Після того ми даже виходити на дорогу боїмося, — кажуть.

Зараз ви читаєте новину «"Ми даже виходити на дорогу боїмося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути