пʼятниця, 23 травня 2008 07:10

Мера Тернополя оштрафували

Міський голова Тернополя 36-річний Роман Заставний має сплатити 340 грн штрафу за порушення закону "Про боротьбу з корупцією". Таке рішення 7 травня виніс Тернопільський міськрайонний суд.

— У січні міліція направила меру лист-запит. Вимагали пояснити, як міська рада використовувала 2007-го бюджетні кошти, виділені на реконструкцію тепломереж і котельні, — розповідає Сергій Шворников із прес-служби обласної міліції.

Примірник листа надіслали до міського житлово-комунального управління, другий отримав Заставний. Мерія відмовилася відповідати. Другого листа мер також проігнорував. Цим він порушив закон.

— Із листопада 2007-го міськраду постійно перевіряють, — каже Роман Заставний. — Тільки з 14 по 19 квітня, поки я був у відрядженні в Прибалтиці, міліція направила в міськраду шість чи сім запитів. Відповіді на них містяться на 6,5 тисячі сторінок. Вся мерія має тільки ходити і ксерити документи. Того разу я просив уточнити, що саме цікавить міліцію, однак вони шукали зачіпку.

Роман Заставний запевняє, що бюджетні кошти не перевитрачали. Він щомісяця витрачає не більше ніж 150 грн на телефонні розмови та 300 л бензину на поїздки. Часто користується власним авто. Рішення суду Роман Заставний планує оскаржувати.

Зараз ви читаєте новину «Мера Тернополя оштрафували ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути