середа, 06 лютого 2008 07:01

Максим Кучеренко забив сина до смерті

У ніч на 14 січня харків"янин Максим Кучеренко, 24 роки, привіз до лікарні швидкої допомоги 2-річного сина Олександра. Сказав, що хлопчик уночі впав із ліжка.

— Медики були шоковані, — розповідає прес-секретар лікарні Ольга Марченко. — У дитини розбита голова, по тілі рани, переохолодження та травматичний шок. Одразу зрозуміли: щось не так. Повідомили у міліцію.

Менш ніж за добу Сашко помер від крововиливу в мозок, закриту черепно-мозкову травму та загальне переохолодження. Міліціонери Червонозаводського райвідділу з"ясували, що у його загибелі винен батько. Максима Кучеренка затримали.

— Він був удома, сам усе розповів, — каже слідчий Лариса Родіонова. — Говорив, що дитина заважала спати. Його це знервувало, він зірвався й побив малого. Коли хлопчик знепритомнів — полив холодною водою, викликав "швидку". Вигадав свою версію.

Максим мешкав із дружиною Оленою, 20 років, та сином у будинку на вул. Достоєвського. Сусіди не вірять, що він здатен на вбивство.

— Макса знаю змалечку. На нашій вулиці він був найспокійніший. Разом ходили до школи. Навіть не уявляю, що треба зробити, аби його вивести, — розповідає сусід Геннадій Кочматий, 24 роки. — Він за малим слідкував, любив і сам за нього міг будь-кому надавати.

Максим із Оленою часто сварилися через брак коштів. Обоє не мали постійної роботи, жили на батьківські гроші. Після чергової сварки Олена пішла з дому, не ночувала сім діб. Сина залишила з батьком.

Жінку знайшли за тиждень після смерті сина. Олена жила у друга.

— Пояснила, що хотіла розводитися й забирати сина. Та поки що не мала куди, — каже помічник райпрокурора Ольга Обихвіст.

Нині у прокуратурі вирішують, чи порушувати кримінальну справу проти жінки. За злісне невиконання обов"язків по догляду за дитиною Олену можуть ув"язнити на п"ять років, Максима — на 10.

Зараз ви читаєте новину «Максим Кучеренко забив сина до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути