Ексклюзиви
субота, 20 жовтня 2007 07:00

Майор міліції товк жінку головою в помиї

Автор: фото: Микола КОМАРОВСЬКИЙ
  74-річна Василина Грищук (ліворуч) після побоїв міліціонера майже не підводиться з ліжка. Її доглядає донька Ольга
74-річна Василина Грищук (ліворуч) після побоїв міліціонера майже не підводиться з ліжка. Її доглядає донька Ольга

Кілька місяців 74-річна Василина Грищук із села Ворокомле Камінь-Каширського району Волинської області майже не підводиться з ліжка та не виходить на вулицю. Її побив дільничний міліціонер Микола Юхимець, 39 років. Жінка боїться помсти його родичів та лякається незнайомців.

— Я простила. Не хотіла тюрми для нього, — каже вбрана у фуфайку та барвисту хустину Василина Олександрівна. — Та в прокуратурі сказали: якщо відмовитеся — вас судитимуть за наклеп.

Наприкінці лютого в селі Ворокомле лісники влаштували "облаву" на крадіїв лісу. Із дільничним міліціонером обходили двори та обшукували обійстя. Злодії відкуплялися на місці. Контролери разом із дільничним "обмили" справу в барі. Потім розпили пляшку в службовому УАЗі. Після чаркування  продовжили перевірку. О 22.00 увірвалися до хати Ольги Чикиди. Вдома була її мати Василина Олександрівна з двома онуками.

— Я не замикала дверей, бо мали вернутися донька з зятем, — згадує пенсіонерка. — Чую, хтось у сінях відро перечепив. Кажу внучці Оксані: подивися-но, хто там ходить. Вона прибігла перелякана, шепоче: "Бабо, там якась міліція".

До кімнати увійшли лісник із дільничним у штатському. Ледь трималися на ногах. Майор Юхимець почав випитувати, де господарі. Коли жінка попросила представитися, штовхнув її. Василина Олександрівна впала на підлогу. Онуки, 14-річна Наталя та Оксана, 7 років, кинулися підводити бабусю. Вона схопила дільничного за рукав, аби не вдарив дітей. Майор штовхнув жінку. Вона вдарилася об двері, перелетіла через поріг. Дівчата здійняли крик.

— Оксаночко, дзвони дідові Адаму. Нехай повідомить міліцію, — попросила Василина Олександрівна.

Онука набрала номер телефону бабиного брата Адама.

— Дідьо, бабу Василину міліція забиває! — прокричала у трубку та побігла на вулицю кликати на допомогу.

Микола вперся коліном у мою спину і не відпускає

Галас розлютив міліціонера. Він знову штовхнув жінку. Та впала грудьми на відро з помиями неподалік комори.

— Хочу встати, а він мене головою в помиї, — по щоках Василини Олександрівни котяться сльози. — Бачу, кінець приходить. Почала захлинатися. А Микола вперся коліном у мою спину і не відпускає.

Прибігли донька з зятем. Міліціонер почув крики та втік із хати.

— Після побоїв мама ледь дійшла до ліжка. Мала забій грудної клітки, струс мозку та синці по всьому тілі, — каже донька потерпілої Ольга Чикида, 42 роки. — Їй досі у грудях болить, здоров"я погіршилося.

Наступного ранку Василину Олександрівну поклали до лікарні, а донька поїхала до Камінь-Каширського райвідділу міліції. По обіді Миколу Юхимця звільнили з посади. А за кілька днів його допитували слідчі прокуратури.

— Колишнього міліціонера звинуватили в перевищенні службових повноважень і незаконному проникненню в оселю. До суду він перебуватиме під розпискою про невиїзд, — запевняє рідних потерпілої начальник слідчого відділу обласної прокуратури Євген Блащук.

Микола Юхимець прослужив у правоохоронних органах 17 років. Живе за 40 км від села Ворокомле. Має дружину та трьох дітей. Колеги називають Юхимця відповідальним. Кажуть, до силових методів при виконанні службових обов"язків не вдавався.

На суді колишній дільничний запевняв, що саме він є потерпілим. Мовляв, прийшов із лісником до хати. Раптом баба Василина схопила відро з помиями й вилила на чоловіків. Тому міліціонер мусив захищатися. Аби довести це, майор носив на експертизу свої штани із плямами від помиїв.

Камінь-Каширський районний суд виніс вирок: три з половиною роки Микола Юхимець проведе за ґратами. Нині він оскаржує це рішення у вищих інстанціях.

До Василини Олександрівни приходив новий дільничний і вибачався за свого попередника.

Зараз ви читаєте новину «Майор міліції товк жінку головою в помиї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути