вівторок, 14 вересня 2010 00:42

"Краще викинутися з вікна, ніж померти з голоду"

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Хмельничанка Людмила Гаюр каже, що контролери постійно оглядали її газову колонку, порушень не виявляли. А тут раптом назвали її вибухонебезпечною
Хмельничанка Людмила Гаюр каже, що контролери постійно оглядали її газову колонку, порушень не виявляли. А тут раптом назвали її вибухонебезпечною

"У мене дитина зранку голодна, — плаче хмельничанка Людмила Гаюр, 38 років. — Бо газовщики відключили газ і сусідам сказали, що через мене. Тепер ті мене клюють. Не пускають навіть чаю нагріти. То що, помирати з голоду? Краще вже викинутися з вікна".

Людмила хапає доньку Марину, вибігає на балкон і виставляє її з балкона п"ятого поверху. Дитина плаче, чіпляється матері за шию. Заштовхую Людмилу назад у квартиру.

— Не можу я так далі жити, — в господині починається істерика. — Дитина постійно хворіє, під крапельницями в реанімаціях лежить. У неї себорейний дерматит. Якщо її не помити, тіло воспаляється. А як, коли нема газу?

Уранці газовики відключили від постачання 10 квартир у будинку.

— Ми проводимо планово-технічне обслуговування, — розповідає Олег Димцун, начальник аварійно-диспетчерської служби "Хмельницькгазу". — У цій квартирі газова колонка стоїть у ванній — це грубе порушення. Шланг, який іде до газової плитки, не такий, як потрібно. Газ включити не можемо.

Він підносить запаленого сірника до газової колонки.

— І витяжки немає, — пояснює.

— І не буде, бо колонка не працює, — відповідає господиня. — Ви наче цього не знаєте. Чи не знали, що у мене колонка стоїть у ванній? Я купила квартиру дев"ять років тому. Скільки разів до мене приходили газовики — і порушень не було. А тут раптом з"явилися. Настроїли проти мене всіх сусідів, нібито через мене їм газ одрізали. Не включите газ — викинуся з вікна з дитиною. Побачите.

Людмила працює швачкою. Позаторік розлучилася. Живе у двокімнатці в будинку на вул. Інститутській, 20/2. Із нею живуть доньки Сабіна, 18 років, на рік молодша Сюзанна і 4-річна Марина.

— Шию і по ночах, щоб копійку мати, — каже. — У міськвиконкомі дають допомогу, але її тіки на ліки і хватає. У мене заборгованість за газ 300 гривень. Я заплачу хоч зараз, але включіть газ.

через такі порушення може вибухнути будинок

Газовики не вмикають. Кажуть, через такі порушення може вибухнути будинок.

— Зараз це питання точно ніхто не вирішить. Хіба завтра начальство скаже, — говорить Олег Димцун.

Людмила нервує, лається, непритомніє. Їй викликають "швидку". Приходить до тями. На сходовому майданчику на неї нападається сусідка.

— У мене нема ніяких порушень і боргів, — кричить Валентина Дорохова. — Чому маю страждати? У мене тоже діти. А ти закрий морду. Закрий, я тобі сказала!

Мешканок намагається заспокоїти Юрій Коновалов, заступник начальника управління охорони праці та соціального захисту населення.

— Я підніму питання про те, щоб усунути недоліки, — каже. — Не думаю, що тут багато роботи.

Зараз ви читаєте новину «"Краще викинутися з вікна, ніж померти з голоду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути