Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 23:17

Котедж за 250 тисяч доларів розвалили за три з половиною години

27 квітня судові виконавці знесли у Хмельницькому триповерховий будинок. Верховний суд постановив, що його звели на чужій землі. Суди за ділянку тривали три роки.

— Із самого початку, при виготовленні державного акта голова Лісогринівецької сільради і землевпорядник допустили помилку, — каже адвокат позивачів Оксана Каденко, 29 років.

Будинок стоїть на вул. Антонова на виїзді з Хмельницького. О 10.00 тут збирається натовп зівак, під'їжджають два екскаватори, виходять судові виконавці з міліціонерами. Потрапити на подвір'я не можуть: двір огороджений кам'яним муром, ковані ворота й хвіртка зачинені. О 10.30 екскаватор під'їжджає до муру. Кілька разів махає ковшем "вхолосту", перевіряє силу удару. Одним махом лупить стіну, вона із грюкотом валиться. Із натовпу лунають прокляття.

Об 11.48 мур розвалений вщент. Виконавці заходять на подвір'я. По зламаному камінню заїжджає екскаватор, трощить тротуарну плитку і декоративні кущі.

— Абсолютно нічого не відчуваю, — каже 38-річний Олексій Добродзій, який живе поряд. Суд визнав, що ділянка — його. — Я тут нічого будувати не буду. Тут буде город.

Кілька чоловіків намагаються зупинити екскаватори. З будинку вибігають робітники, випускають із клітки собаку породи алабай. Він мирно бігає між людьми.

О 12.00 робітники виламують вхідні двері. Міліціонери перевіряють, чи є в будинку люди. З третього поверху мовчки спускається хлопець. Більше в хаті нікого, тому лунає команда "Вали!".

— Ви не маєте права цього робити, — каже Сергій Хома, 31 рік. — Я юридичний представник господарів будинку. Будете відшкодовувати. У нас є дозвіл на будівництво. Направлена заява до Верховного суду на оскарження ваших дій. На даний момент люди мають право користуватися приміщенням.

Його слова заглушують два 26-тонні екскаватори. Трощити будинок починають із даху, за півгодини переходять на балкон. Він падає. За 20 хв. валиться і гараж на дві машини, натовп обдає пилом, на зубах скрипить пісок.

За півтори години від початку роботи один екскаватор ламається.

— Крепка хата, гідравліка не видержала, — махає рукою екскаваторник.

За 2 год. з гулом падає другий поверх, вкотре вкриває всіх купою пилу.

— Я не хочу говорити. Не хочу і все, — дивиться на руїни Вадим Заєць, син власниці котеджу. Вони витратили на будівництво щонайменше $250 тис.

О 14.00 екскаватори виїжджають з подвір'я. Залишають по собі купу мотлоху.

Зараз ви читаєте новину «Котедж за 250 тисяч доларів розвалили за три з половиною години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути