четвер, 17 січня 2008 07:05

Колишнього начальника міліції підозрюють у прослуховуванні телефонів

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Дмитро Шевчук (без шапки) на мітингу підтримки помаранчевої революції на Красній площі в Чернігові у листопаді 2004 року. Начальник міського відділу міліції заспокоює чернігівчан
Дмитро Шевчук (без шапки) на мітингу підтримки помаранчевої революції на Красній площі в Чернігові у листопаді 2004 року. Начальник міського відділу міліції заспокоює чернігівчан

9 січня Апеляційний суд Чернігівщини відмовився арештовувати колишнього начальника міліції обласного центру та депутата міськради від Партії регіонів Дмитра Шевчука, 44 роки. Його підозрюють у прослуховуванні телефонних розмов нинішнього керівництва міліції, депутатів і чиновників.

Шевчук прийшов до органів внутрішніх справ у липні 1991-го. За 12 років дослужився до начальника міськвідділу. 2005 року у званні підполковника вийшов на пенсію й очолив службу безпеки приватної фірми "Вена".

Позаторік підприємці придбали арабський портативний комплекс для сканування телефонної мережі. Пояснили: щоб прослуховувати працівників, перевіряти, як вони укладають договори купівлі-продажу, чи не крадуть гроші.

За рік на "Вену" поскаржилися конкуренти. Мовляв, ті прослуховують їхні розмови. У міліції відповідної апаратури немає, тому скарги передали до управління Служби безпеки України. Прослуховуючий пристрій знайшли в машині, що стояла навпроти управління обласної міліції. 15 серпня власника автівки затримали.

Перехопили 63 тисячі телефонних розмов

— Із вересня 2006-го вони перехопили близько 63 тисяч телефонних розмов і СМС-повідомлень, — говорить керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко.

Спочатку кримінальну справу порушили за фактом, а 11 грудня 2007-го — проти Дмитра Шевчука. Його друзі внесли заставу — 50 тис. грн. Слідчі прокуратури наполягали, щоб Шевчук сидів у ізоляторі. Однак 28 грудня Новозаводський суд Чернігова обрав запобіжною мірою підписку про невиїзд. Прокуратура таке рішення оскаржила.

— За п"ять місяців, що йшло слідство, я ні разу не ухилявся, ходив на допити, — каже Дмитро Шевчук. — Двічі виїздив за кордон і повертався. Свою вину не визнаю.

Три місяці тому він звільнився з "Вени". Нині працює депутатом міськради. Син Олександр навчається в Національній академії внутрішніх справ у Києві, донька Дарія — школярка.

Колишньому начальникові міліції загрожує до семи років ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього начальника міліції підозрюють у прослуховуванні телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути