Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 07:04

Катерина Єлісеєва впала із сьомого поверху

Автор: фото: Микола ЯЛУСЬКИЙ
  Лілія Єлісеєва поїть доньку Катерину соком у нейрохірургії обласної лікарні Донецька. У дівчинки переламані обидві щелепи, праве плече, забій головного мозку
Лілія Єлісеєва поїть доньку Катерину соком у нейрохірургії обласної лікарні Донецька. У дівчинки переламані обидві щелепи, праве плече, забій головного мозку

У шахту несправного ліфта з сьомого поверху впала 4-річна Катерина Єлісеєва з міста Сніжне Донецької області. Вижила лише завдяки тому, що шахта була завалена сміттям.

32-річна Лілія Єлісеєва працює допізна. Донька Катя ходить до дитсадка, 10-річний син Кирило — школяр. Часто онуків забирає до себе бабуся. Вона мешкає у дев"ятиповерхівці на вул. Радянській, 91.

Минулої п"ятниці жінка гуляла з онуками у дворі. До квартири піднімалися пішки — ліфт не працював. Катя побігла першою. Раптом почувся крик — онучка хотіла сховатися, відхилила дверцята з під"їзду до шахти й полетіла вниз. Перелякана жінка викликала "швидку" й рятувальників. Дитину відвезли до нейрохірургії обласної лікарні ім. Калініна.

— Дівчинці просто пощастило, — каже завідувач відділення Вартан Гюлямер"янц. — Купа сміття послабила удар. Нині її стан задовільний. У Каті забій головного мозку легкого ступеня, відкриті переломи верхньої та нижньої щелеп, а також правого плеча. Операції не потрібні.

Біля дівчинки щодня чергує мати. Вона поки що не подавала скарги на відшкодування збитків.

Проти керівників Об"єднання співвласників багатоквартирного будинку міська прокуратура порушила кримінальну справу. Їх допитали і провели експертизи.

— Той ліфт не працював років сім, — кажуть у прокуратурі. — Дверцята закрутили дротом і підперли дошкою. А на першому та другому поверхах узагалі не закривали. Люди жбурляли в шахту сміття.

Після пригоди перевірили всі ліфти міста. Із 86 працювало 14.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Єлісеєва впала із сьомого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути